U dvadesetima je dovoljno ujutro se umiti i staviti malo hidratantne kreme kako bi lice izgledalo svježe i besprijekorno. Tridesete zahtijevaju pojačanu njegu, preventivnu brigu, intenzivnu hidrataciju i nanošenje krema s anti-age sastojcima , a u četrdesetima nas već ozbiljno brinu promjene teksture kože i nastale bore.

Starenjem koža postaje suša

Kako starimo stanice kože sve se teže obnavljaju. Sve manje i manje hranjivih tvari i kisika dolazi do stanica kože, što dovodi do stanjivanja kože te usporavanja metabolizma i obnove stanica. Uz stanjenje, dolazi i do slabljenja zaštitne funkcije kože koja brže gubi vlagu te postaje suha i dehidrirana.

Poboljšanje izgleda kože koja stari zahtijeva promjene u sintezi kolagena. Najbolja obrana protiv degenerativnih procesa je izbjegavanje sunca i primjena moćnih aktivnih sastojaka koji jačaju I poboljšavaju strukturu kože. 

Smatra se da 50% oštećenja nastaje kao posljedica stvaranja slobodnih radikala pa je uloga antioksidanata u očuvanju mladolike kože od presudne važnosti.

MASKE lily hr

Najučinkovitiji u obrani od starenja su biološki aktivni sastojci poput peptida, antioksidanti te biljni ekstrakti poput zelenog čaja s dokazanim djelovanjem na strukturu i teksturu kože.

Svaka žena može pomladiti i poboljšati izgled svoje kože primjenjujući K-Beauty rutinu njege

Preporučamo vam korake K-Beauty njege kojima ćete oporaviti suhu i dehidriranu kožu u vrlo kratkom roku od početka korištenja.

Ključni proizvodi u rutinskoj njezi kože – tonik, esencija, serum, maska plahtica (sheet maska), hidratantna krema  – vrlo su hidratantni i formulirani za primjenu u tankim slojevima, jedan za drugim. Svaki sloj ulijeva u kožu još više vlažnosti, pomažući sljedećem proizvodu bolje prodiranje u kožu, povećavajući tako učinkovitost svakog proizvoda koji primjenjujete.

Suha koža idealna je podloga za stvaranje bora. Ne dozvolite preuranjeno starenje kože.

Svakodnevna hidratacija i čišćenje, piling na tjednoj bazi i kreme sa zaštitnim faktorom tajne su lijepe i njegovane kože u svakoj dobi.

  1. korak: dvostruko čišćenje lica – očistite lice najprije uljnim čistačem a potom pjenom na bazi vode 

ulje za čišćenje                                                     

    2. korak: pripremite kožu za apsorpciju aktivnih sastojaka nanošenjem tonika s 5 vrsti hijaluronske kiseline. Tonik utapkajte prstima po licu.

 

hijaluronska kiselina tonik

 

    3. korak: nanesite serum koji obiluje moćnim antioksidantom glutathione-om, beta glucanom i 4% niacinamida koji će raditi na ujednačavanju tena i posvjetljivanju mrljica

 

beta glukan

    4.  korak: u posljednjem koraku njege nanesite intenzivnu anti-age kremu s visokom koncantracijom od 450 ppm peptida. 

peptidi kolagen krema

 

Minimalno jednom tjedno (ovisno o tipu kože) napravite piling.

U njezi kože neophodno je djelovanje alfa hidroksilnih i beta hidroksilnih kiselina koje koristimo u formi kemijskih pilinga. Ovi pilinzi djeluju tako da blago i ciljano oštećuju dijelove epidermisa i dermisa, a nakon toga dolazi do reepitelizacije sa efektom pomlađivanja kože.

Blithe tekući piling koncentrat je mliječnih i voćnih kiselina i u svega 30 sekundi odraditi će posao koji će rezultirati čišćim i ujednačenijim tenom te omogućiti da koža apsorbira aktivne sastojke.

piling AHA BHA kiseline