KOREJSKA RUTINA NJEGE IMA FOKUS NA HIDRATACIJU

U korejskoj rutini njege kože najvažniji je fokus na hidrataciju. U mnogim korejskim kozmetičkim brendovima za njegu kože, naći ćete da su njihovi ključni proizvodi upravo oni sa jakim fokusom na hidrataciju.

4 ključna proizvoda u korejskoj rutini njege su – toneri, esencije, serumi, sheet maske i maske za spavanje ili noćne maske – proizvodi formulirani kako bi koži dali maksimalnu dozu hidratacije.

korejska rutina njege

Ovaj fokus na korištenje hidratantnih proizvoda, ne dijeli većina zapadnih proizvođača kozmetike. U mnogim slučajevima, kreću se u tom smjeru no još uvijek nisu stigli Korejce.  Hidratantne serume, sada se može naći u mnogim brandovima, iako češće u niche brandovima, negoli u velikim globalnim brendovima. Hidratacija je  stvarno taj put do bolje kože, kako izvući maksimum iz svojeg lica bez agresivnijeg pristupa kao što su fileri, laserski tretmani i sl. Čini vašu kožu napetijom, što daje mlađi i svjež izgled, ten izgleda ravnomjernije i zdravije i cjelokupni dojam je mlađi i bolji.

NANOŠENJE PROIZVODA U SLOJEVIMA POVEĆAVA NJIHOVU UČINKOVITOST

Ključ korištenja korejske rutine njege je u slojevitom nanošenju proizvoda. Osim metode dvostrukog čišćenja gdje se ispiru uljni čistač i pjena, svi stali proizvodi namijenjeni su i formulirani da daju maksimalni učinak slojevitim nanošenjem.

Počevši sa tonerom koji je također hidratantni proizvod i u kožu se utapkava, nastavlja se sa esencijom i serumom te noćnom maskom koju se nanosi u tankom sloju. Svaki od ovih proizvoda nanosi se jedan na drugi odnosno u laganim, tankim slojevima. Nanošenje proizvoda za njegu u slojevima od više tekuće teksture prema gušćoj je iz razloga što takvim nanošenjem, koža značajno bolje upija proizvode i nakon njih na njoj ne ostaje masni filter koji bi spriječio apsorpciju. Tonik i esencija pripremaju kožu za apsorpciju dragocjenih aktivnih sastojaka tako što kožu hidratiziraju i vraćaju u prirodno pH stanje nakon skidača šminke, tek hidratizirana koža može dobro upijati aktivne sastojke. Teksture korejskih proizvoda za njegu su ugodne na koži i već nakon prvog slojevitog nanošenja nestaje odbojnost prema konceptu nanošenja u koracima koji se u teoriji može učiniti preopsežan.

http://www.lily.hr/k-beauty-njega/

tekuća maska za lice

KOREJSKI PROIZVODI ZA NJEGU KOŽE IMAJU LAGANIJU TEKSTURU KOJA OMOGUĆUJE SLOJEVITO NANOŠENJE

Slavna rutina u 10 koraka može izazvati nelagodu kod onih koji još ne koriste i smatraju da su 3 koraka sve što im je potrebno. No jednom kada se krene u primjenu korejske rutine, teško da ćete stati na 3 koraka. Primjena zapadnjačkih proizvoda u slojevima, koracima K Beauty njege se ne preporučuje budući su teži i drugačije formulirani. Korejski proizvodi nemaju silikonski osjećaj prilikom nanošenja već su prozračnog osjećaja na koži tako da ne ostaju na površini kože (što je slučak kada osjećate masnoću ili težinu na koži nakon nanošenja kreme). Ovi proizvodi se upijaju u kožu što je i jedini način da budu učinkoviti.

U korejskoj njezi kreme težih tekstura nalaze se isključivo u linijama za njegu vrlo zrele kože.

KOREJSKA NJEGA FOKUSIRANA JE NA ESENCIJE I SERUME

Ovo je prema mojem mišljenju još jedna od ključnih stvari koja čini K-Beauty toliko učinkovitom. K- Beauty njega započinje esencijom, esencija je na tragu onoga što mi zovemo serum. Proizvod prepun visoko učinkovitih aktivnih sastojaka u visokim koncentracijama. Nakon esencije dolazi serum odnosno ampula, proizvod sa još većom koncentracijom aktivnih sastojaka usmjerenih na ciljanu problematiku kože.

http://www.lily.hr/missha-time-revolution-night-ampoule/

KOREJSKA NJEGA JE INOVATIVNA I CJENOVNO DOSTUPNA

Prvenstveno radi velike konkurencije na korejskom tržištu i velikog broja proizvođača kozmetičkih proizvoda za njegu, cijene proizvoda ostaju pristupačne. Kada su proizvodi za njegu pristupačni, tada su se ljudi voljniji njegovati bez štednje proizvoda i bez osjećaja grižnje savjesti.

Pritom mislim na primjer kada kupite kremu za lice od 1.000 kn ili više te kako bi umanjili osjećaj krivnje koristite minimalne količine umjesto preporučene količine. Ovo je naravno velika greška jer smanjena količina proizvoda učiniti će proizvod neučinkovitim. No kada kupite proizvod po cijeni od 200 ili 300 kn, uočite u roku od 24h od nanošenja njegovu učinkovitost tada sretno koristite i jedva čekate nadopunu proizvoda u svojoj novoj rutini njege.

Iza učinkovitosti proizvoda ne može stajati ništa drugo nego znanost, istraživanje i razvoj.

Koreja je na 1. mjestu u svijetu prema ulaganju iz bruto domaćeg proizvoda u istraživanje I razvoj sa 4,4%. Hrvatska primjerice ulaže iz našeg BDP-a 0,80%. Nećemo niti spominjati razliku u BDP-u.

Ne čudi onda da su izuzetno napredni u korištenju nano znanosti, da su otkrili i dokazali da fermentirani sastojci imaju veću učinkovitost, da puževa sluz kod puža obnavlja oštećenu kućicu a kod ljudi oštećenu kožu i tome sl.

Lily.hr

http://www.lily.hr