Jedan od razloga goleme popularnosti korejske kozmetike jest činjenica da su korejci majstori njege  kože i izgled njihove kože počeo je primjećivati cijeli svijet. Kako je Hrvatska jedna od omiljenih destinacija za korejce i sami imamo puno prilike susretati blistava, njegovana lica i pitati se kako!  Najlakše je to pripisati drugačijem tipu kože i genetici, no nije to baš tako…

Korejci su posvećeni njezi kože.

 

Dakle, zašto je K-Beauty takav hit u beauty svijetu? Jesu li korejski proizvodi za njegu uistinu superiorni u odnosu na sve ostale? Što je to uopće K-Beauty rutina u koracima i treba li nam uopće?

korejska kozmetika

 Korejska kultura

Generalno govoreći, korejska kultura je urbana, sofisticirana I konzervativna.Naglasak je na životnom zadatku svakog čovjeka da pronađe najboljeg sebe, svoj maksimalni potencijal, da uvijek čini najbolje što može I to se odnosi I primjenjuje na sve sfere života. Na školovanje, posao, karijeru I na sami izgled. Briga o vlastitom izgledu izuzetno je bitna.  Vrlo rijetko ćete u Koreji naići na pretilu osobu ili osobu lošeg tena.

Već u ranoj mladosti djecu se uči da brinu o svom izgledu i njeguju kožu. Eksfolijacija, hidratacija i zaštita od sunca usađene su zdrave navike već od malih nogu zbog čega nemaju brige oko cjeloživotne štete nastale od sunca u mladosti, koja se počinje pokazivati oko 30-te.

Pristup njezi bazira se na prevenciji i traženju uzroka problematici a ne na prikrivanju problematike kože.

Njega je konstantna a ne svodi se na povremene tretmane uz traženje instant rezultata.

SPF i hidratacija su svakodnevna rutina, ne usvajaju se tek pojavom prvih bora ili prvih hiperpigmentacijskih mrlja od sunca.

Korejke preferiraju minimalni makeup, za što je dakako preduvjet besprijekorna, njegovana koža.

 

K-Beauty njega

Korejska rutina njege može se sastojati i od 10 i više koraka. Možda sa 10 koraka uistinu dolaze i bolji rezultati no iz vlastitog iskustva, mogu tvrditi da sa 3 do 4 osnovna koraka dnevne i noćne njege postižem izvrsne rezultate i da sam čak od top dermatologa nedavno dobila pohvalu čvrstoći kože i u karton upisano „nastaviti sa dosadašnjom njegom“. 😊

Osnovni koraci uključuju nanošenje esencije, seruma i kreme. Svako jutro i svaku večer. Dodatni korak njege je eksfolijacija tekućim pilingom 2 do 3 puta tjedno. Redovito korištenje sheet maski, pod redovito mislim kad god se sjetim i kad imam volje a to je oko 2 ili 3 puta tjedno.  Povremeno korištenje noćne maske.

Jedan od meni omiljenih proizvoda, koji smatram visoko funkcionalnim je esencija. Hibrid seruma i tonika. Nanosi se kao prvi korak njege na čisto i suho lice. Ovaj prvi korak čarobne tekućine vratiti će Ph nakon pranja, hidratizirati ju i pripremiti za apsorpciju aktivnih anti-age sastojaka iz seruma. Esencija je proizvod koji preporučam kao prvi za početnike u K-beauty ritualu njege. 8 Nourishing Beans za zreliju kožu, 9 Essential Seeds za kožu sklonu neujednačenom tenu i mrljama, Tea Tree za masnu kožu, kožu sklonu aknama ili miteserima, crvenilu i sl. (izuzetno učinkovita za akne!)

Rezultati K-Beauty njege vidljivi su kroz nekoliko dana, gruba koža oslobođena je odumrlih stanica kože i postaje zaglađena, dehidracija riješena, koža je vitalna, hidratizirana i nahranjena!

Preporuka za njegu suhe i zrele kože:

korejska kozmetika

 

 

Preporuka za njegu osjetljive i problematične  kože sklone aknama:

 

Preporuka za njegu masne i mješovite  kože :