Tonik predstavlja korak u njezi kože koji se koristi nakon čišćenja lica, a prije nanošenja seruma i kreme. Vrlo često je poimanje tonika kao posljednjeg koraka uklanjanja ostataka make up-a. Tonik uistinu nakon pranja lica uklanja vodeni kamenac koji isušuje kožu, odumrle stanice kože i nečistoće te vraća pH ravnotežu koži no njegova je uloga prvenstveno u pripremi kože za daljnje korake njege.

Tonik pruža prvi sloj vlage i uklanja osjećaj zatezanja lica nastalog radi suhoće nakon umivanja. Prvi sloj hidratacije priprema kožu za apsorpciju aktivnih sastojaka iz esencije i seruma, dok krema koja slijedi zaključava vlagu u kožu i djeluje kao zaštitni sloj.

Tonik će zadržati vlagu u koži te će ona biti dubinski hidratizirana.

KAKO ODABRATI TONIK KOJI ĆE VAM ODGOVARATI?

Vrlo je važno odabrati tonik prema tipu kože.

Ako imate normalnu do suhu kožu, za vas je idealan tonik koji sadrži hijaluronsku kiselinu, jer hidratizira i umiruje.

LGH Hyal B5 Tonik 210.00 kn www.lily.hr

5 Hyaluronic Complex osigurava dugotrajnu dubinsku hidrataciju u epidermisu i dermisu do vitamin B3 i B5 formiraju snažnu zaštitnu barijeru, zaključavaju vlagu u kožu i sprječavaju gubitak vlage. Revitalizirati će kožu i dati joj svježi izgled.

Glavni heroji ove formulacije su Penta Hyaluronic Complex što je zajednički naziv za 5 različitih formulacija hijaluronske kiseline, niacinamid – vrsta vitamina B3, Adenosine – anti-age sastojak koji na kožu djeluje zaglađujuće i Panthenol- B5 koji ima sposobnost penetriranja u dublje slojeve kože i anti upalno djelovanje.

 

Ukoliko je vaša koža sklona mašćenju ili problematična Grow Tea Tree 70 BHA mogao bi biti odgovor na probleme vaše kože.

Leegeehaam Grow Tea Tree 70 BHA Tonik 100ml 225.00kn www.lily.hr

Recite adios dosadnim i tvrdokornim miteserima i začepljenim porama s ovim svakodnevnim blagim, ali učinkovitim eksfolijacijskim tonikom. Pažljivo formuliran sa snažnim ekstraktom od 70% čajevca kako bi ublažio i smirio upaljenu i uznemirenu kožu,  5% prirodne bijele vrbe  (Willow Bark) radi uklanjanje prekomjernog ulja i ljuštenja radi bistre i glatke kože. Nema više brušenja, oštrih pilinga, stiskanja i onih neučinkovitih trakica za pore na nosu (poprečne trakice uklanjaju samo površinski dio mitesera, koji nema nikakvog utjecaja na pore koje se vrlo brzo ponovno začepe)

ŠTO JE BHA?Najbitnija funkcija o Beta Hydroxy Acid (BHA) je odčepljivanje pora. To su hidroksilne kiseline topljive u ulju, tako da rade čuda za masnu kožu sklonu aknama. Djeluju dubinskim čišćenjem pora, pretvaraju u tekućinu i uklanjaju uljne čepove, prljavštinu, zagađenje i mrtve stanice kože – čime se pomaže smanjiti mitesere, upale i akne. 

NE SADRŽI: mineralna ulja, parabene, natrijev Lauryl i Laureth sulfate, umjetne mirise i umjetne boje.