Cosmeceuticals su kozmetički proizvodi s biološki aktivnim sastojcima koji poboljšavaju učinkovitost njege kože.

Riječ opisuje proizvod koji je hibrid između kozmetičkog i farmaceutskog proizvoda. Cosmeceutical je u biti proizvod za njegu kože koji sadrži biološki aktivan spoj za koji se smatra da ima farmaceutske učinke na kožu.

 

Njihove formule su dizajnirane za poboljšanje zdravlja kože i popravak oštećenja koja uzrokuju specifična stanja kože i vidljive znakove starenja kao što su fine linije, bore i hiperpigmentacije. Ovi proizvodi predstavljaju most između proizvoda koji se izdaju na recept i kozmetike bez liječničkog recepta.

Derma kozmetika ili popularno zvani Cosmeceutical proizvodi stvoreni su u suradnji s dermatolozima, ti znanstveno formulirani proizvodi čine više od samog zatezanja ili sjaja. Oni se bave posebnim problemima kože, od pigmentacije i akni do rosacee i tamnjenja od sunca, i liječe ih od korijena. Dizajnirana kao hipoalergijska, Derma kozmetika proizvodi se u sterilnim uvjetima i posjeduje kliničke studije koje podupiru njihove tvrdnje o savršenoj sinergiji između zdravstvene zaštite i njege i ljepote.

COSMECEUTICAL PROIZVODI:

Sadrže moćnije i učinkovitije sastojke

Derma-kozmetika proizvodi sadrže aktivne sastojke u većim koncentracijama. Sastojci su snažniji jer su formulirani pod vodstvom obučenih stručnjaka za njegu kože. Stoga je koncentracija sastojaka kao što su peptidi, alfa hidroksi kiseline, vitamini i niacinamid mnogo veća u proizvodima derma-kozmetike od drogerijskih proizvoda.

peptidi

 

Sadrže inovativnije sastojke

Dermo-kozmetički proizvodi prolaze rigorozna klinička i potrošačka ispitivanja kako bi se osigurala učinkovitost na osjetljivim ili problematičnim tipovima kože.  Primjerice, Cellicon Lab. u svojim laboratorijima radi na stvaranju i patentiranju novih vrsta peptida i tijekom znanstvenog istraživanja i razvoja, dragocjeni sastojci iz njihovog laboratorija prolaze klinička ispitivanja. Nove vrste peptida koje nastaju u njihovom vlastitom centru za istraživanje i razvoj, predstavljaju najviša dostignuća moderne hi tech derma kozmetike.

 

Bolja apsorpcija sastojaka

Tehnologija isporuke proizvoda u kožu daleko je superiornija u markama dermo-kozmetike. Koža je prilično nepropusna – što je dobra stvar s obzirom na sve onečišćujuće tvari i kemikalije koje dolaze u dodir s njom – čineći  težim za sastojke koji su dobri za kožu da prodiru u dermis i dospiju do donjih slojeva kože gdje zapravo jedino i mogu imati učinak. Dermo-kozmetički proizvodi su posebno formulirani sa sofisticiranim sustavima isporuke kako bi došli do mjesta gdje su učinkoviti u svom djelovanju.

peptidi

 

Sofisticirane formulacije

Dermo-kozmetički proizvodi formulirani su tako da ciljano liječe različite problematike kože istovremeno, s temeljitijim pristupom liječenju uzroka problema.

Na primjer, Cellicon Lab. patentirao je novu vrstu peptida, Wrinkle free J316 peptide (Patent Br. : 10-1573745). Ovaj novi peptid namijenjen je problematici starenja kože. On potiče sintezu kolagena što pozitivno utječe na čvrstoću i elasticitet te istovremeno dubinski hidratizira te osnažuje prirodnu zaštitnu barijeru kože.