Za mnoge od nas korejska njega kože postala je standard. K-beauty smatra da je ključ zdrave i njegovane kože u hidrataciji – a dobru vlažnost kože najbrže postižemo nanošenjem proizvoda laganih tekstura u slojevima.

Emulzija je laganija od kreme ili losiona, ali gušća i manje koncentrirana od seruma, ima teksturu vodenastog losiona za lice. Emulzije su idealne za osobe s masnom ili kombiniranom kožom jer njihove formulacije istovremeno hidratiziraju i dopuštaju koži da diše.

Ako imate suhu kožu, možete koristiti emulziju kao dodatni sloj hidratacije nakon kojeg ćete nanijeti hidratantnu kremu. Emulzija dubinski hrani isušenu kožu i vraća joj sjaj.
Hijaluronska emulzija

 

KOJA JE FUNKCIJA EMULZIJE?
Za razliku od tipičnih ovlaživača, emulzije ne daju samo hidrataciju. Napravljene su sa snažnijim sastojcima za ciljanje specifičnih problema s kožom. Kombinacija brzo upijajuće formule emulzije I moćni aktivni sastojci  daju savršeni hibrid seruma i hidratantne kreme.

 

TREBA LI MI EMULZIJA U MOJOJ RUTINI NJEGE?
Dodatni sloj vlage nikada nikome ne škodi! U stvari, što više, to bolje. Emulzije postižu sljedeće: uravnotežuju prirodnu razinu vlage u vašoj koži, pružaju intenzivno hranjenje kože i pojačavaju hidrataciju – i sve to ne začepljujući pore.

Ljeti se koža pojačano znoji I traži kreme koje donose intenzivnu hidrataciju a na koži ostavljaju bestežinski osjećaj.

Emulzija se lako upija u kožu i ne ostavlja ju masnom niti ljepljivom.

 

TIPS & TRICKS

Emulzije su savršene za ljeto!  Ako imate masnu kožu ljeti si zapravo  možete priuštiti da preskočite hidratantnu kremu I koristite samo emulziju.

Ako imate suhu kožu, emulzija može zamijeniti hidratantnu kremu ljeti kada su kreme preteške na koži, emulzija je ujedno i dobra podloga za makeup. U noćnoj njezi suha koža će trebati i hidratantnu kremu nakon emulzije koja će kožu dodatno nahraniti tijekom noći.