Sun protection factor je oznaka na proizvodu / ambalaži koja kaže koliko zaštite od sunca nam neko sredstvo osigurava i u kojem vremenskom periodu.

Kako bi vaša koža ostala zdrava i prirodno lijepa, morate redovito upotrebljavati kreme za sunčanje sa SPF faktorom primjerenim za vaš tip kože. Tako ćete spriječiti opekline od sunca i prerano starenje kože. Istovremeno ćete smanjiti rizik za nastanak raka kože.

UVA zrake ne uzrokuju bolne simptome na koži kao što su opekline od sunca, no prodiru duboko u dermis i tako potiču nastanak slobodnih radikala koji izazivaju alergije na sunce i ubrzavaju starenje kože. UVB zrake dosežu samo epidermis i odgovorne su za tamnjenje kože, ali i za opekline. Mogu oštetiti DNK i tako pouzročiti rak kože. Ako svoju kožu zaštitite odgovarajućim SPF faktorom, koži će trebati dulje da razvije prirodni preplanuli ten, no tamnjenje na taj način obuhvaća manje rizika i stoga je zdravije. Osim toga, takva preplanulost dulje traje.

Missha Perfect Cover – tri funkcije u jednoj kremi! Zaštita od sunca, funkcija tekućeg pudera i njega. Pakiranje 20ml 60.00kn

Kožu lica štiti visokim faktorom 42 istovremeno pružajući i funkciju tekućeg pudera – prekriva nesavršenosti kože i podočnjake, daje joj ujednačenu boju a idealna ljetna nijansa 27 daje joj i topli osunčani izgled. Hijaluronska kiselina i ceramidi njeguju i osiguravaju potrebnu vlagu, ekstrakti ružmarina i kamilice umiruju kožu. Pakiranje od 20ml stati će i u najmanju torbicu!

It’s Skin Silky Sun Block nudi zaštitu faktora 50+.  Pakiranje od 50ml 125.00kn

Hipoalergena zaštita od UVA i UVB zračenja sa SPF 50+. Formula bez parabena, mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porijekla. Ugodna na koži – poput lagane hidratantne kreme. Daje koži svilenkasti sjaj, ne lijepi se i ne ostavlja bijeli film. Visokokvalitetni fermentirani ekstrakti kamilice, šljive, čempresa i bambusa pružaju koži hidrataciju i njegu.