Ili kako spasiti lice u zimskim mjesecima!

korejska kozmetika

Vjerojatno ste imali prilike primijetiti da ljudi koji žive u područjima sa većom količinom vlage u zraku imaju redovito lijepu i zategnutu kožu koja djeluje kao da ne stari! Koža koja nije isušena u puno manjoj mjeri je sklona vidljivim sitnim borama koje licu dodaju godine i oronuli izgled. Na žalost, u našim krajevima svi vrlo dobro znamo što se događa s licem već u prvim danima sezone grijanja… Lice počinje zatezati, započinje dehidracija, iscrpljivanje i isušivanje kože.

Svim tipovima kože prijeti dehidracija, posebno ako je koža izložena stresu i štetnim utjecajima koje je zimi teško izbjeći. Hladnoće i pregrijani, često suhi zrak zatvorenih prostora, nagle promjene temperature zraka, vjetar, nedovoljno kretanja i boravka na svježem zraku , sve to iscrpljuje i isušuje kožu.

MISSHA SUPER AQUA CELL RENEW SNAIL SLEEPING MASK 110ml

Kako je koža lica u usporedbi s kožom tijela više izložena vanjskim utjecajima, do dehidracije lakše dolazi upravo na licu i upravo se na koži lica najprije jave znakovi dehidracije. Dehidrirana koža na dodir je gruba, bore se brže stvaraju i postaju izraženije, opuštena je i nije elastična, podložna je oštećenjima i iritacijama, reagira crvenilom, osipom, ljuska se, sporije se obnavlja. Sve to „samo“ jer joj nedostaje vode. Voda koju koža sadrži u dubljim slojevima njezin je prirodni ovlaživač, no znojenjem i izlučivanjem vode koža se brani od vanjskih utjecaja. Ako je vaša koža tijekom ljeta bila izložena suncu, vjetru, morskoj soli i drugim utjecajima od kojih se morala braniti, dehidracija je prirodna posljedica toga, pa čak i u slučaju masne kože. Dehidrirana koža gubi elastičnost, a slabi i njena prirodna obrambena sposobnost. Potrebne su joj tvari koje će joj pomoći da obnovi svoju sposobnost vezanja i zadržavanja vode poput aminokiselina i lipida, ali i mnogih drugih.

Napredna korejska kozmetika  inzistira da je hidratacija na prvom mjestu po važnosti u njezi i da tek hidratizirano lice može apsorbirati ostale potrebne aktivne sastojke u kožu, jer kada proizvod ostaje na površini kože tada neće biti djelovanja niti koristi ili rezultata njege.

Noćne maske su maske koje se ne ispiru i koriste se tijekom sati sna kada daju intenzivnu dozu vlage. Koriste se dva do tri puta tjedno u noćnoj njezi umjesto noćne kreme. Učinak ovih maski vidljiv je ujutro i to prilikom prvog nanošenja. Koža je blistava, napeta, sa dovoljnom količinom vlage.  Jednom kada krenete sa korištenjem maski za spavanje teško da ćete ih se ikada više odreći. Jednom riješen problem dehidracije daje toliko estetskih benefita koži da većina odluči da se više nikada ne izloži dehidraciji.

 

Uz noćnu masku i esenciju Vaše lice biti će zaštićeno od dehidracije koja vodi do preuranjenog starenja.

MISSHA TIME REVOLUTION FIRST TREATMENT ESSENCE 150 ml

 

TIME REVOLUTION IMMORTAL YOUTH BLUE ESSENCE 80ml