Jedna od najraširenijih problematika kože, osobito u ljetnim mjesecima je pojava mrlja i hiperpigmentacija.

Hiperpigmentacije uzrokuje prekomjerna proizvodnja melanina (ono što daje našoj kosi i koži boju 😊), na određenim mjestima na koži, čime ona izgledaju tamnije od prirodnog tona kože.

Hiperpigmentacije se javljaju zbog različitih uzroka  – mrlje od izlaganja suncu, tkzv. staračke pjege, zatim melazma, često nastaje uslijed uzimanja kontracepcijskih pilula i trudnoće, te treća vrsta hiperpigmentacija, postinflamantorna,  koja nastaje nakon neke vrste ozljede kože poput akne, uboda insekta ili neke druge traume kože.

Kako se riješiti hiperpigmentacija?

Hiperpigmentacijske mrlje dodati će godine na vaše lice i kožu lica učiniti naizgled oštećenom i suhom.

Razlika u izgledu vašeg preplanulog lica sa pokojom mrljom i svijetlijeg, ujednačenog tena može biti i do 10 godina…

Postoji više tretmana kojima se može pokušati djelovati na nastale hiperpigmentacije.

Tretmani laserom, mikrodermoabrazija, kemijski pilig samo su neki od postupaka, a svima im je zajedničko da mogu i ne moraju ukloniti hiperpigmentacije te poprilično visoka cijena svakog pojedinog tretmana.

Korejska kozmetika ima svjetsku reputaciju najmoćnijih i najučinkovitijih kozmetičkih proizvoda koji posvjetljuju hiperpigmentacije.

Svakako, prvo što će korejska rutina njege preporučiti jest prevencija – dakle svakodnevno i cjelogodišnje korištenje kreme za lice sa visokim zaštitnim faktorom. Nadalje, suzdržavanje od izlaganja suncu kao apsolutno pravilo 😊. No kada je šteta već nastala, korejska rutina njege preporuča usvajanje koraka njege i uvrštavanje proizvoda od kojih gotovo svaki proizvod sadrži sastojke koji ujednačuju ten.

Budući je u korejskom idealu ljepote nedopustivo imati mrlje/hiperpigmentacije po licu te je cilj njege maksimalno ujednačiti ten, većina proizvoda je i namijenjena, između ostalog i ujednačavanju tena. U korejskom beauty svijetu takvi proizvodi će uglavnom u nazivu sadržavati riječ „whitening“. Ne mora vas to zabrinjavati jer u ovom slučaju to ne znači da proizvodi pobjeljuju kožu već da idu smjerom korejskog ideala a to je blistava koža ujednačenog tena.

hiperpigmentacije

Bez obzira na tip diskoloracije– uvijek tražite superjake tretmane koji sadrže sastojke za koje je dokazano da posvjetljuju i blijede hiperpigmentacije i upale.

Većina ovih proizvoda sadržavati će niacinamid – derivat vitamina B koji dokazano ima pozitivan učinak na posvjetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja na koži. Niacinamid se razlikuje od ostalih sličnih sastojaka prvenstveno po tome što on sprječava prijenos melanina na vanjski sloj kože tako da pigment koji uzrokuje boju ne može doći do epiderme, najudaljenijeg sloja kože.

Niacinamid se odlikuje i anti age učinkom te povoljno djeluje na proširene pore.

U svakom slučaju, supersastojak koji želite u svojim proizvodima za njegu.

hiperpigmentacije

Ukoliko ste spremni krenuti u borbu sa hiperpigmentacijama preporučamo sljedeće korake njege i proizvode te svakako strpljenje i upornost.

Rutina tretiranja mrlja: naš najjači proizvod dosad, White Cure Spot Eraser, daje ozbiljan udarac koji tretira tamne mrlje brzo. Nanesite ujutro i navečer nakon esencije i gledajte kako mrlje nestaju – čak i one najtvrdokornije. Ukomponirajte ga u ostale korake njege zajedno sa White Cure uljem za čišćenje , Blithe esencijom sa niacinamidom I White Cure hidratantnom kremom iz popisa niže dolje.

Izbjegnite vraćanje mrlja na svoj neujednačeni ten tako što ćete nositi SPF 45+ svaki dan – zaista svaki dan – kako biste spriječili vraćanje diskoloracija.

 

  1. https://www.lily.hr/shop/time-revolution-white-cure-oil-cleansing-balm-105g/
  2. https://www.lily.hr/shop/time-revolution-white-cure-blanc-tone-up-toner-150ml/
  3. https://www.lily.hr/shop/blithe-vital-treatment-essence-9-essential-seeds-150-ml/
  4. https://www.lily.hr/shop/time-revolution-white-cure-blanc-tone-up-spot-eraser-30ml/ ili
  5. https://www.lily.hr/shop/missha-time-revolution-night-repair-ampoule-50-ml/
  6. https://www.lily.hr/shop/time-revolution-white-cure-blanc-tone-up-krema-lice-50ml/
  7. https://www.lily.hr/shop/missha-real-solution-tencel-sheet-mask-glutathione/