Blithe AHA koncentrat za čistu i blistavu kožu

AHA kiseline

AHA kiseline su u potpunosti prirodne kiseline, bez toksina.

Njihovo blagotvorno djelovanje bilo je poznato još u doba Kleopatre koja se kupala u kiselom mlijeku, a stare Rimljanke su za njegu kože koristile talog koji ostaje nakon vrenja vina. Naše bake su po koži trljale limun i tako izbljeđivale mrlje po licu i rukama.
AHA kiseline (alfa hidroksi kiselinepomažu da se koža riješi odumrlih stanica i time potiču obnovu kože. Najveća primjena ovih kiselina je u tretiranju problematične kože sklone prištićima i aknama, hiperpigmentacijskih pjega, kao i kod zrelije kože u prevenciji starenja i ostalih kožnih nepravilnosti.

AHA kiseline

  • imaju keratolitičko djelovanje, tj. pospješuju ljuštenje i odstranjivanje odumrlih stanica epiderme (površinskog sloja kože)
  • stimuliraju obnavljanje i regeneraciju kože
  • dehidriranoj (isušenoj) koži vraćaju vlažnost i vitalnost
  • uklanjaju sitne, površinske bore i smanjuju duboke
  • izbljeđuju pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni
  • kod masne i nečiste kože čiste i smanjuju proširene pore te dovode do općeg poboljšanja tena i smanjenja mogućnosti ponovnih upala

Blithe AHA koncentrat preporučamo da koristite barem 4 puta tjedno.  Količinu pola čepa upotrijebite za umivanje lica. Ostavite da djeluje oko 30 sekundi i potom isperite.

AHA koncentrat možete koristiti i na način da ga nanesete na kožu uz pomoć blazinice i ostavite djelovati preko noći. Način uporabe i duljinu držanja na licu prilagodite ovisno o naučenosti vaše kože na kiseline.

Mliječna kiselina zagladiti će vaše lice koje će zablistati.

Izgled kože nakon tjedan dana korištenja znatno je poboljšan, blistava je i zategnuta, vraća joj se prirodna boja, ožiljci i mrlje puno su bljeđi.