Nakon sunčanja vrijeme je za borbu s hiperpigmentacijama i isušenom kožom 🙂

 

Fotoostarjela koža bitno se razlikuje od kože koja stari prirodno. Takva je koža zadebljana i hiperkeratotična (gruba), s atrofiranim dermisom i kolagenom te s povećanim brojem upalnih stanica. Izlaganje jačim sunčanim zrakama, na kraju ljeta dovodi i do dodatnog isušivanja kože te pokoje tamne mrljice tzv. hiperpigmentacije. Unatoč osvještenosti o štetnom djelovanju sunca većina nas na ljetovanju poklekne i poželi preplanulu boju kože nakon čega trebamo intenzivniju njegu. Puževa sluz jedan je od hit sastojaka u intenzivnoj njezi oštećene kože.

 

Snažno djelovanje puževe sluzi po prvi put otkrili su čileanski farmeri na farmi puževa. Primjetili su da su im ruke vidljivo glađe te da im posjekotine brže zacjeljuju nakon doticaja s puževima.  Korejska kozmetika brzo je iskoristila ovo otkriće uvrstivši ekstrakt puževe sluzi u svoje formulacije. Vrlo brzo, puževa sluz postala je hit sastojak kozmetičkih proizvoda. MISSHA SUPER AQUA CELL RENEW SNAIL SLEEPING MASK 110ml

 

 

Njegujuće kreme sa ekstraktom puževe sluzi prvenstveno su namijenjene njezi suhe i dehidrirane kože te kože sa tendencijom crvenilu i potrebom tretiranja hiperpigmentacijskih flekova i ožiljaka od akni. Učinak je vidljiv uglavnom unutar prva dva tjedna korištenja no ne zaboravite da tamne mrlje ii ožiljci neće nestati preko noći. http://www.lily.hr/shop/missha-super-aqua-cell-renew-snail-cream-47ml/

 

 

Puževa sluz nije sluzavi sastojak unatoč svom imenu.

Radi se o ekstraktu prepunom sastojaka poput hijaluronske kiseline, glikoproteiskih enzima, antimikrobnih tvari, bakrenih peptida, proteoglikana

Prirodni alantoin iz puževe sluzi sprječava nastanak bora i učinkovit je kod učvršćivanja kože i njezine regeneracije.

Uz alantoin, jedan od najjačih sastojaka puževe sluzi je glikolna kiselina. Ona čisti kožu i ima učinak jakog pilinga koji briše bore i nepravilnosti s lica. Hijaluronska kiselina koži osigurava hidrataciju koja je potrebna za zdravu kožu i smanjen nastanak bora.

Puževa sluz sadrži proteine i vitamine koji jačaju kožu te je dodatno zaglađuju. U tome pomaže i prirodni kolagen koji zateže kožu i čini je čvrstom i otpornom. Prirodni antibiotici iz puževe sluzi sprječavaju kožne infekcije te pospješuju stvaranje zdravog tkiva i brzog ozdravljenja kod kožnih bolesti i nepravilnosti.

Na ovom linku možete pročitati rezultate nedavne znanstvene studije o djelovanju puževog ekstrakta. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23652894 ili ovdje http://www.prweb.com/releases/2008/02/prweb669403.htm.

Missha ima vlastitu farmu puževa koje hrane ginsengom. Prikupljanje puževog sekreta vrlo je zahtjevno, potrebno je 6 sati za prikupiti jedan gram puževe sluzi. Također je važno napomenuti da se sluz prikuplja na način bezbolan i bezopasan po pužiće.