Proširene pore predstavljaju estetski problem koji nas uglavnom nervira i prirodni make up čini gotovo neizvedivim.

Pore postaju proširene zbog proizvodnje loja u svom folikulu, što uzrokuje crne mitesere, pa čak i akne. Ako se pore ne njeguju ispravno, odnosno ne uklanjaju ostaci nečistoća u porama, one će postati trajno proširene. Nakon što se pora proširi  i ostane u tom stanju neko vrijeme, ona se neće vratiti u svoj prvobitni oblik.

Proširene pore javljaju se kod normalnog, masnog i kombiniranog tipa kože jer kombinacija proizvodnje sebuma u folikuli i mrtvih stanice kože uzrokuju začepljenje pora i njihovo širenje.

Povećan je rizik od razvoja problematičnog tena jer se u njima nakuplja nečistoća koja potiče upalu, a otežana je i svakodnevna higijena lica jer se pore teže čiste.

Dobra vijest je da možete smanjiti pojavu crnih mitesera i širenje pora uvođenjem odgovarajuće njege koje ćete se svakodnevno pridržavati!

  1. Metoda dvostrukog čišćenja

Uvrstite u svakodnevnu njegu dvostruko čišćenje lica, tkzv. “Double cleanse” koji je osnova korejske rutine njege.

KOLIKO DOBRO ČISTITE SVOJE LICE? Double Cleanse metoda!

Za temeljito pranje lica potrebne su dvije različite formule, ulje i voda, kako bi se uklonile sve nečistoće a ne samo šminka. Možete napraviti mali test i nakon svoje redovite metode čišćenja lica prođite blazinicom natopljenom tonerom preko lica. Vidjeti ćete ostaju li na vatici i dalje nečistoće.

Na suho lice umasirajte nekoliko kapi sredstva za čišćenje lica na bazi ulja.  Dodajte par kapi vode i još jednom umasirajte. Isperite mlakom vodom. Nanesite manju količinu pjene za čišćenje lica, umasirajte u lice i isperite mlakom vodom.

proširene pore

Čišćenje lica uljem

  1. Esencija

Kod isušene, dehidrirane masne kože događa se sljedeće, preparati koji otapaju, odnosno ispiru masnoću s površine kože stvaraju na površini suho odnosno čak i presuho stanje. Receptori koji se nalaze na površini kože registriraju suhoću pa šalju informaciju u ‘bazu’ kože na temelju koje se događa reakcija koja bi trebala ‘poboljšati’ situaciju na površini, pore se šire, lojne žlijezde počinju pojačanije lučiti sebum i koža na površini biva još masnija.

Esencija će osigurati dovoljnu vlagu koži i spriječiti prekomjerno izlučivanje sebuma.

esencija

  1. Piling

Koristite blagi piling 2 do 3 puta tjedno. Micro piling uz pomoć mjehurića kisika nježno će očistiti pore ne oštećujući zaštitni sloj kože.

piling za lice

  1. Jednom tjedno izvucite nečistoće iz pora maskom od gline. Ukoliko imate mitesere na nosu masku od gline možete ostaviti tijekom noći na nosu da odradi posao!

 

maska od gline5. Koristite laganu i umirujuću hidratantnu kremu.

serum masna koža

U make up rutini pore možete prikriti popunjavanjem, J One Jelly Pack omiljeni je primer naših klijentica. BB kreme uspješno će pokriti proširene pore no ne zaboravite kožu dobro očistiti sredstvom na bazi ulja!