OPĆENITO O PRAVILIMA PRIVATNOSTI

Ova Izjava sadrži naša pravila privatnosti te molimo da ju pažljivo pročitate kako biste se upoznali s načinom na koji obrađujemo vaše podatke. Pravila privatnosti opisuju vrste osobnih podataka koje prikupljamo o našim kupcima i pojašnjava kako koristimo, dijelimo i prenosimo prikupljene podatke, kao i mogućnosti dostupne našim kupcima vezane za obradu njihovih podataka. Također, opisujemo mjere koje poduzimamo radi zaštite sigurnosti podataka te kako nas možete kontaktirati vezano uz naša pravila privatnosti.

Molimo pažljivo pročitajte ova pravila privatnosti. Pozivamo vas da ih povremeno provjerite tako da budete svjesni bilo kakvih izmjena uvjeta prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka.

VODITELJ OBRADE

Za internet trgovinu Lily.hr voditelj obrade je društvo FESTINUS d.o.o. sa sjedištem u Vlaška 72, registrirano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu, MB: 04023935, OIB: 00762960135. Podatke prikupljamo u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) te zakonskim propisima.
Društvo Festinus Zagreb d.o.o., kao i Lily.hr, su od svog osnivanja usredotočeni na zadovoljstvo kupaca. Vaše uživanje u Lily proizvodima i dobar osjećaj u komunikaciji s nama, izrazito su nam bitni te je zadovoljstvo kupca dio naših temeljnih vrijednosti. Zato s posebnom pažnjom i odgovornosti obrađujemo povjerene nam podatke naših kupaca. Zauzimamo se za zakonitu, poštenu i transparentnu obradu osobnih podataka, pri čemu pazimo da njima imaju pristup samo ovlaštene i kompetentne osobe koje ih koriste isključivo u okviru propisa te ih odgovorno štite.

PRIKUPLJANJE PODATAKA
Vaše osobne podatke prikupljamo na različite načine, neki od primjera su:
• prilikom vaše narudžbe na web trgovini www.lily.hr, putem registracije kupca
• kada pregledavate naš online sadržaj (kolačići)
• kada sudjelujete u našim natječajima, nagradnim igrama, aktivnostima za kupce
• putem društvenih medija – javno dostupne podatke ili podatke koje nam šaljete putem Facebook I Instagram poruka
• izuzev navedenog, osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih Vi sami stavite na raspolaganje npr. slanjem elektroničke pošte kada nas kontaktirate za neki upit ili slično

Vrste osobnih podataka, koje možemo prikupljati su sljedeće:
• registarski detalji (ime, poštanska adresa, e-mail adresa, broj mobilnog telefona i / ili drugi broja telefona)
• osobni detalji (datum rođenja, spol)
• korisničko ime i lozinka (prilikom web kupnje, kako biste se mogli sigurno prijaviti)
• podaci za plaćanje (broj platne kartice, datum isteka, broj za autorizaciju, sigurnosni kod, adresa za dostavu i adresa za ispostavu računa)
• podaci o kupnjama i transakcijama (vrsta i broj kupljenih i vraćenih proizvoda)
• podaci o korisničkoj podršci, upitnike i komentare korisničke podrške i podatke razmijenjene s našom ekipom za korisničku podršku
• vaši interesi i iskustva s našim proizvodima i proizvodima slične naravi te fotografije, video zapisi i komentari, koje vi pružite (npr. komentar na proizvod na našoj web trgovini)
• lokacija i geolokacijski podaci koje vi pružite (npr. ukoliko na našoj stranici želite pronaći našu lokaciju)
• podaci o vama, dobiveni kroz javno dostupne izvore, uključujući javno dostupni sadržaj na platformama društvenih medija
• drugi podaci, koje nam vi pružite, kao posljedicu vašeg zahtjeva za specifični proizvod i / ili uslugu

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Koristimo gore opisane podatke samo za svrhe naznačene u trenutku prikupljanja i / ili u ovim pravilima. Te svrhe su kako slijedi:
• slanje obavijesti o novostima, promocijama i posebnim ponudama za članove /primatelje Lily novosti, putem kanala komunikacije koje ste nam dali (emaila, pošte, mobitela)
• pružanje informacija o proizvodima i uslugama
• obrada transakcija, uključujući plaćanja učinjena preko web stranice i izrada RI računa
• stvaranje i upravljanje posebnim računom korisnika (npr. u web trgovini)
• provjera identiteta (npr. kod prijave za web kupnju)
• komuniciranje i odgovaranje na postavljena pitanja
• upravljanje vašeg sudjelovanja u promocijama, specijalnim događanjima (promotivni natječaji, natječaji, ponude, ankete i istraživanje tržišta) i nagradnom programu ili bazi Lily novosti.
• sudjelovanje u uslugama (kao što je usluga automatskog popunjavanja zaliha, ekspres naplata)
• upravljanje, procjena i unapređenje proizvoda i usluga (kao što su novi proizvodi i nove reklamne kampanje, analiziranje baze kupaca, poduzimanje analize podataka i računovodstva, revizija)
• provođenje izravnog marketinga i bihevioralnog oglašavanja
• praćenje preferencija i navika povezanih uz proizvode i usluge
• provođenje statističkih ili anketnih analiza radi poboljšavanja usluga
• izvršavanje obveza koje proizlaze iz bilo kakvih sporazuma ili ugovora
• osiguravanje da je sadržaj s web-stranice prezentiran na najučinkovitiji način (personaliziranje iskustva)
• administriranje web stranice
• poduzimanje istraživanja i analiza, uključujući efikasnost marketinških i reklamnih kampanja
• analiziranje posjeta web stranici i prilagođeno oglašavanje

Kroz mreže prodavatelja reklamnog prostora, kao što su pretraživači poput Googlea i društveni mediji poput Facebooka, možemo usmjeravati naše oglase i poruke korisnicima.

Kao i kod svih web-stranica, kada se pristupa našim web-stranicama naš web poslužitelj privremeno pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje pristupa, kao i datum pristupa, upite o datotekama od strane posjetitelja web- stranice (ime datoteke i odgovarajući cjeloviti podatci o internet adresi), http ili https povratni kod, vrstu preglednika i veličinu datoteka prenesenih tijekom posjeta.

Kada koristite našu web stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv Vašeg davatelja internetskih usluga, Internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te Vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k Vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo.

Ova web-stranica koristi Google Universal Analytics, aktivnost web-analize od strane društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“) sa svrhom analize njenog korištenja. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem ove web-stranice (npr. polazni URL, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) prenose se na Google-ov server u Sjedinjenim Američkim Državama, tamo se pohranjuju, analiziraju te se rezultat nama stavlja na raspolaganje u anonimiziranom obliku. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Googlea primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.
Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Kod upućivanja na druge web-stranice stranice („links“) ne odgovaramo za sadržaj.

WEB KOLAČIĆI (COOKIES)
Kako bi vaša posjeta našoj web stranici bila što ugodnija, potrebno je spremiti malenu količinu informacija na računalo, tzv. kolačiće (eng. cookies). Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, poput preferiranog jezika ili adrese za dostavu. Kolačići dozvoljavaju web stranici da „zapamti“ postavke posjetitelja iz prethodnih posjeta. Kasnije, kada opet otvorite našu web stranicu, neće biti potrebno ponovno usnositi postavke, poput željenog jezika ili adrese dostave.
Korištenjem naše web stranice www.lily.hr pristajete na uporabu kolačića, kao što je navedeno u skočnoj obavijesti prilikom svakog novog dolaska na našu stranicu. Blokiranje kolačića je moguće putem postavki u Vašem Internet pregledniku, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine prilagođene mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je malena količina informacija spremljena na vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od web stranice koju posjećujete („kolačići prve strane“) ili od treće strane („kolačići treće strane“) kao dio suradnje s web stranicom koju posjećujete. Kolačići obično spremaju vaše postavke ili postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili adresa dostave. Kasnije, kada opet posjetite web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju stranici što omogućuje da se prikažu informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija (primjerice vaše ime ili email adresa), no te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Korištenje kolačića na www.lily.hr
Koristimo kolačiće kako bismo omogućili bolje korisničko iskustvo na našoj web stranici www.lily.hr. Kada koristite našu web stranicu možete zaprimiti „kolačić treće strane“. Kolačiće upotrebljavamo u svrhu praćenja posjećenosti web stranice i pri tom koristimo uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Također, kako bismo vam pružili samo one promocije koje su prilagođene vašim preferencijama i interesima, koristimo Google alate i pripadajuće izvještaje (Google Analytics, Google AdWords). Upotrebom kolačića dobavljači treće strane, u suradnji s Festinus d.o.o., prikazuju oglase na vanjskim web-lokacijama,i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Kako onemogućiti kolačiće?
Ukoliko želite, možete onemogućiti spremanje kolačića na vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih web stranica, pa tako i www.lily.hr. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internet pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).
Također možete isključiti i usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads).

PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA TREĆIM OSOBAMA

Vaše osobne podatke koje smo prikupili ne prenosimo trećim osobama, osim:
• našim ugovorno-vezanim izvršiteljima obrade, kao što su društvo koje nam pomaže pri održavanju web stranica, društva koja pružaju usluge email marketinga ili SMS marketinga, te posrednicima i pružateljima usluga, kao što je društvo koje obrađuje plaćanje kreditnim karticama (Payway), kao i istraživanje i analitičke usluge (Google Analytics)
• državnim tijelima ili drugim osobama kada postoji zakonska obveza
• ako ste na drugi način pristali na to ili nam dali nalog podijeliti vaše podatke s trećim stranama

Trećim osobama možemo prenijeti u poslovne svrhe prikupljene podatke izvan gore opisanih slučajeva samo ako su pseudomizirani i/ili anonimizirani, uključujući broj posjetitelja web-stranice i broj klikova na naše oglase i/ili e-mailove.

U slučajevima kada poslove u svezi s obradom podataka povjeravamo trećim osobama, kako bi Vam iste omogućile proizvod ili pružile usluge koje ste zatražili ili u druge dopuštene svrhe, vodimo računa o tome da je ta treća osoba registrirana za obavljanje takve djelatnosti te da pruža dovoljno jamstava u pogledu ostvarivanja zaštite i povjerljivosti podataka.

ZAŠTITA I ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

S posebnom pažnjom i odgovornosti obrađujemo povjerene nam podatke naših kupaca na zakonit, pošten i transparentan način.

Koristimo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše podatke od zloupotrebe, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba.

Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena ili dok ne povučete privolu, osim ako zakon ne propisuje drugačije.

Kako bismo osigurali dodatnu sigurnost Vaših podataka i potpunu sukladnost s važećim propisima, imenovali smo i Službenika za zaštitu osobnih podataka: Festinus d.o.o., Amruševa 6, 10 000 Zagreb. Službenik za zaštitu osobnih podataka zadužen je za informiranje i savjetovanje voditelja obrade ili izvršitelja obrade te zaposlenika koji obavljaju obradu o njihovim obvezama; praćenje poštovanja mjerodavnih propisa o zaštiti podataka i politika voditelja obrade ili izvršitelja obrade u odnosu na zaštitu osobnih podataka, uključujući raspodjelu odgovornosti, podizanje svijesti i osposobljavanje osoblja koje sudjeluje u postupcima obrade; pružanje savjeta, kada je to zatraženo, u pogledu procjene učinka na zaštitu podataka i praćenje njezina izvršavanja te suradnju s Agencijom za zaštitu osobnih podataka.

Također, zadržavamo pravo obrisati iz svojih evidencija sve nama dane podatke ukoliko saznamo ili procijenimo da su neispravni. Naime, kada nam kupac upisuje podatke, može se dogoditi da se zabuni prilikom upisa, da nečitko ispuni pristupnicu ili ne pročita dobro uputu na pristupnici pa daje podatke treće osobe (člana obitelji umjesto vlastite), krivi email kontakt ili slično. Iako kupac vlastoručnim potpisom potvrđuje da daje samo ispravne i vlastite podatke i da je stariji od 16 godina, u praksi se ovakvi propusti sa strane kupaca događaju, a mi ih nismo u mogućnosti spriječiti. Upravo zbog takvih slučajeva zadržavamo pravo brisanja podataka bez obavijesti, nakon čega ukoliko se kupac želi ponovno upisati u Lily novosti, može to učiniti na ispravan način.

VAŠA PRAVA
U svakom trenutku možete ostvariti pravo na pristup svojim osobnim podacima, tj. pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se na vas odnose, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo na kopiju istih.
Vaše osobno pravo jest da bilo kada, bez obrazloženja i posljedica, zahtijevate da društvo Festinus d.o.o. dopuni, ispravi, ograniči upotrebu ili prestane upotrebljavati i izbriše Vaše osobne podatke ranije dane temeljem privole. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se odvijala do tog trenutka.

Ukoliko želite da prestanemo koristiti Vaše podatke za određene svrhe, uvijek to možete učiniti na sljedeći način:
• kao član Lily novosti možete se odjaviti od primanja obavijesti o novostima, promocijama i posebnim ponudama za članove slanjem emaila na [email protected] sa subjectom Odjava i tekstom emaila s opisom zahtjeva (npr. želim se odjaviti od email poruka, SMS poruka, pošte, svega navedenog,…), pri čemu će zahtjevi biti obrađeni u roku maksimalno 3 radna dana.
• za onemogućavanje kolačića koje prikupljamo Vašim pregledom naših web stranica, podesite svoje postavke u vlastitom Internet pregledniku
• za izmjenu podataka ili brisanje vaših podataka iz naših evidencija te za druge specifične situacije, samo nam pošaljite email s tekstom konkretnog zahtjeva na [email protected] Ukoliko nemate mogućnost komunikacije emailom možete nam poslati pisani zahtjev sa svojim podacima(kako bismo vas mogli identificirati u našoj bazi) i informacijom što želite izmijeniti, ograničiti ili obrisati na adresu društva Festinus d.o.o., Amruševa 6, 10000 Zagreb.

Vaša prava uključuju pravo ulaganja prigovor na obradu vaših podataka osobnih za potrebe izravnog marketinga, što uključuje izradu profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom. Po primitku takvog prigovora, prestat ćemo obrađivati vaše podatke u tu svrhu.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz pravila privatnosti ili nam želite uputiti zahtjev vezano za prestanak obrade, izmjenu podataka ili druge mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju, uvijek nas možete kontaktirati koristeći sljedeću e-mail adresu: [email protected] Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku uvijek brinući o sigurnosti vaših podataka, pri čemu ćemo se po potrebi konzultirati i s našim Službenikom za zaštitu podataka. U slučaju da nemate mogućnost email komunikacije, možete uputiti pisani zahtjev na poštansku adresu društva: Festinus d.o.o., Vlaška 72, 10000 Zagreb.
Ako smatrate da se vaši osobni podaci prikupljaju ili koriste na način suprotan važećim propisima, imate pravo uložiti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb.

MJERODAVNO PRAVO

Za sva pitanja koja se odnose na ova pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo.

Ova pravila stupaju na snagu 22. 5. 2018. godine.