ETTANG Volcanic Ash Crystal Heating Pack 100g

Eksfolijator i maska u jednom!

Maska koja će pomladiti umornu kožu, izvući nečistoće iz pora dok će hipoalergene kristalne čestice zagladiti kožu na površini.

Maska/piling napravljena je kako bi zamijenila profesionalno čišćenje lica u salonu.

Na licu se zagrijava kako bi opustila pore (poput parenja lica u salonu). Sadrži čestice kristala kako bi imitirala mikrodermoaabraziju i ujednačila i zagladila ten.

Redoviti piling je vrlo važan jer upravo njime se pospješuje uklanjanje mrtvih stanica. Koža postaje zaglađena, ujednačava se boja i pospješuje prodiranje aktivnih sastojaka.

Mrtve stanice tvore na koži jedan tanki, organski sloj, koji okružuje nove slojeve kože i sprječava disanje i obnovu kože

Najvažnija tri sloja kože su dermis, epidermis i Stratum Corneum – rožnati sloj (dio epidermisa).

Proces obnove stanica počinje iznutra. Ono što je sada dermis, »pomiče« se svakodnevno prema gore, u gornje slojeve kože i postaje epidermis a na kraju te stanice dolaze na površinu kože. Tako se stvara mjesto za nove generacije stanica. Stratum Corneum (rožnati sloj) je vanjski sloj kože i sastoji se od dva dijela. Vanjski dio se sastoji od mrtvih elemenata stanice bez stanične jezgre, vrlo je ravan, orožnjen i sadrži vrlo mali postotak vode. Odumrle stanice se preko tog vanjskog sloja odstranjuju na prirodan način.

Smog, okoliš i naše navike utječu na stanični metabolizam kao i hormonalni procesi, sve to ima svoju ulogu u obnovi kože. Ono što je paradoksalno, je da i upotreba hidratantnih krema također utječe na obnovu stanica, jer se takvom hidratizacijom usporava prirodno obnavljanje stanica u rožnatom sloju (Stratum Corneum).

Svi ti faktori ukazuju nam da je piling najbolji način da se oslobodi dovoljno mjesta za nove stanice i novu kožu.

Osim što poboljšava prokrvljenost, piling također stimulira prirodnu proizvodnju kolagena, najboljeg oružja protiv bora, jer čini kožu otpornom i punijom i tako sprječava prerano stvaranje bora.
Drugi problem s kojim se žene bore su urasle dlačice. Ako redovito vršite piling kože, uštedjet ćete si dodatne muke, jer koža tako postaje dovoljno meka i ne sprječava rast dlačica.

Sljedeća tema je prhutava koža, koja ne izgleda lijepo i daje neugodan osjećaj. A često se primjećuju i neugledne, sjajne mrlje. Uzrok tome je ekstremna rožnatost starih stanica, koje se s vremenom pomiješaju sa sebumom, kreatinom kojeg tijelo proizvodi, i s nataloženim vanjskim supstancama. Prhutava koža stvara neku vrstu oklopa, kojeg je teško probiti i koji jako ograničava učinkovitost i najboljih krema za njegu.