Peptidi za postizanje mladenačkog izgleda kože najčešća su  hot tema u svijetu kozmetike i slobodno možemo reći da su nositelji  anti-age njege.

 

Peptidi imaju ključnu ulogu u izgradnji, revitalizaciji i elastičnosti kože. Oni djeluju na odgađanje prvih znakova starenja a kod već nastalih bora revitaliziraju i regeneriraju tkivo.

Osnovni problem kod starenja kože je razgradnja kolagena. Kolagen tipa I I III zadužen je za formiranje tkiva kože. Bez kolagena koža ne bi bila elastična.

Proizvodnja kolagena smanjuje se već oko 25 godine života a kako starimo ona je sve manja i manja. Posljedica toga je pojavljivanje bora, tamnih područja oko očiju, suhoće i hiperpigmentacijskih mrlja.

Molekula kolagena prevelika je da bi mogla učinkovito djelovati u kremama.

peptidi

Suplementi kolagena u obliku tableta Ili geliranih kapsula su privremenog i upitnog djelovanja.

Najučinkovitiji prirodni način održanja kolagena je zdravi način života, prestanak pušenja i ne izlaganje suncu.

Kolagen se ne može jednostavno dodati koži – pomoći mogu jedino proizvodi koji potiču prirodnu proizvodnju kolagena. Ključni u tome su peptidi i antioksidansi.

 

PEPTIDI I ANTIOKSIDANSI

Za njihove je sastojke dokazano da prodiru u kožu i mogu stimulirati stvaranje novog kolagena.

Peptidi zatežu i zaglađuju bore tako što stanicama kože šalju signal da započnu intenzivnu obnovu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.  Peptidi u stvari oponašaju prirodne mehanizme rada kože.

peptidi

 

Kako bi pronašli najbolje što se nudi od peptida u kozmetici, potražili smo proizvođače peptida!

Cellicon Lab je farmaceutsko-istraživačka kompanija iz Južne Koreje koja razvija i patentira vlastite peptide koje koriste u vlastitoj liniji kozmetičkih proizvoda – što omogućuje manju cijenu premium proizvoda.

Wrinkle Free J316 je novi peptid koji pokazuje izuzetno visoku učinkovitost u malim koncentracijama i nalazi se u Jeu Demeure proizvodima.

JEU DEMEURE – proizvode za njegu kože kreirao je Cellicon Lab koristeći vlastitu osnovnu sirovinu – peptide i beta glucan.

Beta glucan zaključava vlagu u kožu i sprječava budući gubitak vlage. Beta glucan je svojom strukturom vrlo nalik hijaluronskoj kiselini no prema znanstvenicima – bolje odrađuje posao!

Istraživanja su pokazala da Beta glucan djeluje 20% hidratantnije od hijaluronske kiseline u jednakoj koncentraciji.

Cell Boosing Peptide Ampoule 30ml 189.00kn

 

 

 

Collagen Germinating Peptide Reforming Cream 50ml 350.00kn

 

peptidi