TOP 5 RAZLOGA

#1 Izuzetna inovacija

BB kreme, „sheet“ maske, jastučasti kompaktni puderi – svi ovi, sada već osnovni, kozmetički proizvodi nastali su u Koreji. Od nikad prije viđenih tekstura i formula do inovativne ambalaže koja ne samo da izgleda dobro, već i omogućava lakšu primjenu. Srce kozmetičkih inovacija nalazi se u Seoulu, industrijskoj meki sa 112 kozmetičkih dućana, gusto smještenih u 8 susjednih blokova ulica.

#2 Nježne formule

Nasljeđe korejske ljepote je u prirodnim sastojcima koji su se prenosili s koljena na koljeno. Ova tradicija se nastavlja i danas s formulacijama koje imaju tendenciju izbjegavanja grubih kemikalija i umjesto toga izvlače darove prirode.

#3 Jedinstveni sastojci

Korejski kozmetički proizvodi koriste najučinkovitije sastojke Zapada – i mnogo više od toga. Uz impresivno veliki repertoar koji uključuje tradicionalne i revolucionarne sastojke kao što su puževa sluz i pčelinji otrov, njihove uvjerljivo svježe formulacije mogu dati rezultate koji se nikada prije nisu mogli postići.

#4 Rezultati iznutra prema van

Holistička korejska filozofija ljepote fokusirana je na poboljšanje kože iznutra prema van. Njihovo uvjerenje je da se zaista blistav ten ne događa preko noći, jednostavnim tretiranjem vanjskih slojeva kože. Umjesto toga, korejska njega koncentrirana je na održavanje zdrave, dobro hidratizirane i nahranjene kože za rezultate koji traju cijeli život.

#5 Bolja vrijednost

Konkurencija među robnim markama je pozitivna stvar za potrošače – a konkurencija među kozmetičkim brandovima u Koreji nije ništa manje nego žestoka, što pomaže u održavanju pristupačnih cijena kozmetičkih proizvoda (bez žrtvovanja kvalitete).