Niacinamid. Također poznat kao vitamin B3 ili nikotinska kiselina, niacinamid je vrlo učinkovit sastojak za obnavljanje kože koji pruža višestruke prednosti koži koja stari. Među tim prednostima je sposobnost vidljivog poboljšanja izgleda proširenih pora, nejednake boje kože, hiperpigmentacija, sitnih linija, sivkasta boja kože i oslabljena, ne-elastična površina kože.

 

Često nas pitaju mogu li se kombinirati proizvodi s retinolom i niacinamidom. Mogu, dapače, retinoidi su učinkoviti u borbi protiv bora no oni su iritatori i isušivači.  (Retinoide nije dobro nanositi istovremeno s vitaminom C.) 

Niacinamid je umirujući sastojak koji smanjuje upalu i posvjetljuje kožu te može pomoći u smanjenju iritacije s retinoidima.

# 1 Povećava imunitet vaše kože 

Postoje stanice u vašoj koži poznate kao Langerhansove stanice. One su odgovorne za mehanizme zaštite i popravka vaše kože. To su sramežljivi mali dečki,  kad izložite kožu na sunce, pogotovo kada pretjerate i izgorite, privremeno se povuku ostavljajući kožu bez prirodnog imuniteta protiv napadaja mikroba ili zaštite od aktivnosti prekanceroznih lezija.

# 2 Poboljšava performanse epidermalne barijere 

Sve o vašoj koži je bolje kad epidermalna lipidna barijera funkcionira na svom vrhuncu. Vaša lipidna barijera pomaže zadržati vlagu, zadržati hidratiziranje duže i zaštititi vašu kožu od štetnih utjecaja iz okoline, bez obzira na doba godine. Niacinamid povećava proizvodnju ceramida (bitna komponenta vaše lipidne barijere), održavajući kožu jakom i sprečavajući gubitak vlage. 

# 3 Poboljšava crvenilo i podbuhlost

Uz poboljšanu epidermalnu lipidnu barijeru, prirodna sposobnost kože da se zaštiti od vanjskih agresora postane znatno poboljšana. Tijekom vremena i svakodnevnom primjenom niacinamida, dolazi do poboljšanja u strukturi kože te će se smanjiti crvenilo, podbuhlost i osjetljivost uzrokovane izlaganjem štetnim utjecajima zbog loše funkcionalne barijere.

# 4 Balansira izlučivanje masnoće

Kada koža zadržava svoju prirodnu vlagu s dobrom i funkcionalnom lipidnom barijerom, prirodni protok sebuma je kontroliran. Dakle, ako imate masnu kožu, razmotrite proizvode koji sadrže niacinamid kao bitan čimbenik u balansiranju lučenja sebuma.

# 5 Štiti kožu od infracrvenih zraka

Niacinamid štiti kožu od infracrvenih zraka sunca. Uz štetne učinke izloženosti UV zračenju, infracrvene zrake aktiviraju slobodne radikale i stimuliraju prekomjerno stvaranje pigmentiranih stanica, a ako je pigmentacija hormonska, toplina je veliki problem. Niacinamide štiti kožu od vrućine.

# 6 Hiperpigmentacije

Prijenos pigmenta (melanosomi) iz vaših melanocita na okolnu kožu vaše epiderme poznat je kao preplanulost. Međutim, s vremenom ta aktivnost postaje nefunkcionalna, a mnogi od nas završavaju s neravnom mrljom, pigmentacijom, a ne zlatnim preplanulim tenom. Ako vaša koža postane sklona stvaranju hiperpigmentacija, niacinamid će pomoći u smanjenju neujednačene pigmentacije usporavanjem prijenosa melanina na epidermu vaše kože. Uključivanje ovog pametnog sastojka u bilo koji plan borbe s hiperpigmentacijama je neophodno!

beta glukan

 # 7 Minimizira fine linije i bore

Niacinamid povećava proizvodnju kolagena. Uz poboljšanje lipidne barijere kože dolazi do porasta diferencijacije stanica koja pridonosi boljoj sintezi i formiranju kolagena i elastina.

JEU’DEMEURE Collagen Germinating Peptide Reforming Cream 100ml  sadrži 2% niacinamida