Tipični znakovi trošenja prirodnog hijalurona su gubitak volumena i elastičnosti, pojava tankih linija i bora te produbljivanje postojećih znakova starenja a kod osjetljive kože se ovi problemi mogu javiti i mnogo ranije.

Moćni hijaluronski duo koji je patentirala dermatološka Poliklinika Leegeehaam iz Seoula, osim hijaluronske kiseline, sadrži i vitamin B5, poznat i kao Pantenol. Riječ je o prirodnom spoju koji potiče proizvodnju kolagena, a o njegovoj snazi svjedoči i činjenica da je postao neizostavan saveznik u tretiranju znakova starenja.

Odakle naziv Hyal B5?

Linija Hyal B5 sadrži 5 tipova hijaluronske kiseline zajedno s pro-vitaminom B5 i B3.

Linija se sastoji od dva proizvoda – hijaluronskog tonika i seruma.

Oba proizvoda sadrže pet različitih tipova hijaluronske kiseline u spoju zvanom „penta-hijaluronska kiselina“ –  sastavljena od natrijevog hijaluronata, hidrolizirane hijaluronske kiseline, hidroksipropil trimonij hyaluronata, askorbil propilhialurona, natrij acetiliranog hijaluronata. Ovaj kompleks pomoći će privući vlagu i dubinski poboljšati hidrataciju kože. Četvrta generacija ovlaživača – polikaternium-51 (lipidura) – zadržava vlagu bolje i od beta-glukana. Niacinamid, također poznat kao vitamin B3, snažan je antioksidant koji djeluje protuupalno, poboljšava elastičnost kože, poboljšava funkciju prirodne barijere kože, a također pomaže da se izjednači ton kože i smanje post-upalne hiperpigmentacije. Vitamin B5 – Pantenol i trehaloza pomoći će vam da ojačate barijeru zadržavanja vlage, duboko nahraniti kožu i osigurati da koža ne izgubi vodu i  ostane meka i podatna.

Ova dva proizvoda također sadrže beta glukan, još jedan nevjerojatan sastojak za oporavak kože, hidratantni sastojak koji potiče proizvodnju kolagena, ubrzava zacjeljivanje rana, umiruje kožu zbog svojih anti-nadražujućih i jakih protuupalnih svojstava. Centella je uobičajen biljni sastojak koji se koristi u medicini kako bi se ubrzalo zacjeljivanje rana, kao što su crvenilo i kožni osip. Također pomaže smanjiti vidljivost pora. Vanilija je antibakterijsko i protuupalno sredstvo koje pomaže zacjeljivanju i smirivanju kože. Također ima snažnu antioksidativno djelovanje zahvaljujući vanilinu, koji sadrži polifenole.

Oba proizvoda su bez silikona, mineralnih ulja, umjetnog mirisa, bojila i alkohola.

HYAL B5 TONIK dolazi u visokoj prozirnoj bočici s aplikatorom – pumpicom koja se lako koristi. U boci ovo izgleda kao gel-tonik. To je gušći, ali ipak lagani, vodeni tonik koji se lako, prstima nanosi na kožu, brzo se upija i ne ostavlja ljepljivost. Ovaj tonik duboko hidratizira epidermis i dermis za intenzivnu, dugotrajnu hidrataciju. Sadrži 10.000 ppm provitamina B5 i 100 ppm natrijevog hijaluronata.

HYAL B5 SERUM serum sadrži puno više hijaluronske kiseline nego tonik, što objašnjava želatinastu teksturu – sadrži 10.000 ppm hijalurona i 10.000 ppm pantenola. Serum daje koži intenzivnu hidrataciju, hranu i pomoći će u smanjenju perutanja ili osjećaja zatezanja kože, tako da su sitne bore manje uočljive. Poznat je kao “ampula koja zadržava vlagu” i dok je dobra za suhu kožu, također je odlična i za masnu, dehidriranu kožu.

 

hijaluronski serum