Super antioksidant Glutathione (GSH) je tripeptid koji se sastoji od tri ključne amino kiseline koje igraju nekoliko vitalnih uloga u tijelu.

Ami­no-kiseline koje ulaze u njegov sastav su cistein, glicin i glutamička kiselina.  Istraživači dugovječnosti smatraju da je za naše zdravlje toliko bitan, da razina GSH u našim stanicama postaje prediktor koliko ćemo dugo živjeti!

Ključ za razumijevanje zašto je GSH toliko ključan za zdravlje je da ga svaka stanica u našem tijelu proizvodi. U riječima Gustava Bounousa, umirovljenog profesora kirurgije na Sveučilištu McGill u Montrealu, “To je najvažniji antioksidant [tijela] jer je unutar stanice”.

U medicini se koristi za liječenje od bolesti jetre pa do raka. Upravo prilikom korištenja GSH u medicinske svrhe, uočeno je da su pacijenti koji primaju GSH terapiju dobili svjetliji, ujednačeniji i blistav ten. Glutathione je postao vodeći antioksidant koji se koristi za posvjetljivanje kože, idealan zbog nepostojećih negativnih učinaka ili rizika.

Posvjetljuje kožu na način da ju vraća u originalno stanje, prije oštećenja nastalih tijekom godina, uslijed negativnih učinaka, prvenstveno od sunca.  

KAKO DJELUJE? Izbjeljivanje kože Glutathione-om djeluje prekidanjem sinteze melanina. Melanin je tvar koja koži daje boju. Sprječavanjem razvoja melanina, Glutathione vraća kožu unatrag do najčišćeg, najljepšeg tona. Često se kaže da se zdravlje odražava u stanju kože, a to je osobito istinito kada je u pitanju ova metoda izbjeljivanja kože. Glutation pogoduje koži i pozitivno djeluje na opće zdravlje organizma. Budući da je antioksidant, neutralizira i uklanja slobodne radikale koji oštećuju kožu na staničnoj razini i uzrokuju starenje i neujednačeni ten. 

BENEFITI ZA KOŽU:

Uklanja višak pigmenta u koži – hiperpigmetacije

Kontrolira stvaranje akni i uklanja ožiljke

Pročišćava pore

Posvjetljuje kožu

Čini kožu čišćom i glatkom

Zaustavlja proces starenja

 

Holywoodske zvijezde navodno primaju injekcije glutationa (zovu ga i Beyonce injekcija)   čija se cijena kreće od 400USD po tretmanu, uzevši u obzir da su potrebna 2 tretmana tjedno, sveukupno oko 15 injekcija, tretman injekcijama poprilična je investicija. (iako kako čujemo rezultati su fantastični!)

S proizvodima za njegu kože koji sadrže glutation trošak je neusporedivo manji i učinak blaži, potrebno je više strpljenja i kontinuirano korištenje, no pozitivni rezultati su vidljivi i vesele!

Preporučamo naš Glutathione serum za problematiku hiperpigmentacija, koji sadrži 4% niacinamida, 0,35% glutationa, peptide, hijaluronsku kiselinu, glutamičku kiselinu, beta glucan – koktel premium sastojaka za zdravu kožu i ujednačeni ten.   Cijena seruma je 230.00kn za pakiranje od 30ml. (za oko 2 mjeseca korištenja)  . Dostupan u našem web shopu www.lilyhr, showroom Vlaška 72, Ljekarna Ćurković ulica Karla Metikoša, Ljekarne Ćurković, Pokornoga 7.

beta glukan