Popularnost korejskih kozmetičkih proizvoda raste no družeći se sa našim partnerima iz Koreje saznali smo još puno zanimljivosti o kultu ljepote i njezi u ovoj naprednoj, zanimljivoj  i iznad svega radišnoj  zemlji.

Pored kućnih tretmana koji se sastoje od i do deset koraka u svakodnevnoj njezi, korejske žene vrlo često posjećuju i dermatologe.

Najrasprostranjenija problematika kože su hiperpigmentacije i povećanje takozvane prozračnosti kože. Na sljedećem mjestu nalazi se zatezanje kože odnosno napeti izgled kože te uklanjanje ožiljaka od akni. Žene u Koreji imaju vrlo visoke zahtjeve po pitanju izgleda svoga lica i teže besprijekornoj i netaknutoj koži te puno truda ulažu u postizanje takvog stanja kože.

Estetski kirurzi i dermatolozi nude i razvijaju značajno veći broj različitih tretmana nego u zapadnim zemljama. Zbog velike potražnje, cijene takvih tretmana ostaju pristupačne budući postoji velika konkurencija koja ima izuzetno inovativni pristup i kontinuirano razvija nove još naprednije metode.

Žene posjećuju dermatološke ordinacije i do dva puta mjesečno radi tretmana i kontrolnih pregleda nakon svakog tretmana. U našoj zemlji nakon posjete dermatologu radi tretmana Botoxom, filerima ili laserskog tretmana klijentice najčešće ne dolaze (niti su pozvane) na kontrolnu posjetu osim u slučaju neželjenih komplikacija. (ja bih to nazvala pristupom take the money and run :))

U Koreji, nakon tretmana filerima, klijentice dolaze dermatologu gotovo svakodnevno na masažu lica radi prevencije stvaranja grudica ili neravnina koje su moguće nuspojave nakon aplikacije filera.

Botox se primjenjuje na drastično drugačiji način. Apliciraju se mikro doze tijekom određenog vremenskog perioda radije nego cijela količina odjednom kako je to običaj kod nas. Primjena mikro doza koje se tjedno apliciraju omogućuje puno veću kontrolu željenog efekta i onemogućuje pojavu neželjenih popratnih pojava (poput podignutih obrva ili samo jedne obrve, zamrznutog izgleda lica i slično.)

U Koreji isključivo doktori medicine mogu aplicirati filere i laserske tretmane. Zbog velike potražnje razvijaju razne tehnike, primjerice mikro doze Botoxa se razrjeđuju i injektiraju na način kojim se strateški postiže lifting lica.

Postoji i tehnika koju zovu injekcija za blistavost, injektiranje većeg broja mikro doza hijaluronske kiseline pod kožu što izaziva povećanu blistavost kože lica. Rezultati traju vrlo kratko, svega dva tjedna i koristi se za posebne prigode. Očekivano, tretman je vrlo popularan među celebrity osobama.

Liquid nose job uljepšava izgled nosa uz pomoć filera umjesto operacije, tretman je privremenog učinka no doveden do savršenstva korištenjem kanila umjesto igli.

 

Pored mnogobrojnih tretmana koje nude dermatolozi i koje obavljaju upravo na način na koji se luksuzna roba ili usluga bilo koje vrste mora obavljati – ulaganjem apsolutne pažnje i posvećivanjem vremena klijentu, korejski dermatolozi preporučaju da se na prvo mjesto u brizi o ljepoti lica stavlja hidratacija.

Kažu da je hidratacija najvažniji korak njege i bez nje niti jedna druga problematika ne može biti riješena ili tretirana. Ovdje nam to sjajno dočarava primjer suhe spužve. Suha spužva ne može upiti niti jednu kapljicu. Tek kada je spužva dobro natopljena, mokra, ona upija – kako to popularno kažemo, upija kao spužva!

Upravo u svrhu hidratacije, korejski kozmetički proizvodi nanose se u slojevima gdje svaki proizvod ciljano djeluje i rješava svoj zadatak a tonik i esencija se nanose u prvom koraku njege kako bi omogućili da koža nakon njih upija poput spužve. Ukoliko se još niste odlučili i isprobali esenciju preporučamo da isprobate. Oduševljenju nema kraja a moć esencija dolazi do izražaja osobito sa dolaskom nižih temperatura i grijanja kada koža počinje zatezati suhoćom i dehidriranošću!