Karolina Kurkova Instagram

 

ONE NIGHT STAND ZA NJEGU KOŽE LICA!

KOREJSKA SHEET MASKA – tretman za lice koji je osvojio svijet. Naravno da dolazi iz Koreje gdje je dio beauty tretmana svake korejske žene već desetljećima. Posljednjih godina sheet maske postale su hit i u zapadnom svijetu, preplavile su društvene mreže selfie fotkama, Lady Gaga osobito im je sklona i njezini selfiji su nezaboravni!

 

1. Što je sheet maska?

To je plahtica od papira ili pamuka natopljena u moćni serum, s prorezima za oči, nos i usta, koja će vam u 30 minuta donijeti dnevnu dozu ljepote.
Ova plahtica stvara barijeru koja omogućuje koži da upije aktivne sastojke za hidrataciju i anti-age djelovanje.

 

Lady Gaga Instagram

 

2. Tajna je u sastojcima

Što čini sheet maske tako učinkovitima?
Ove maske u kratkom vremenu daju koži intenzivnu dozu aktivnih sastojaka koji se upijaju u kožu bez opasnosti od hlapljenja.

 

3. Redoslijed nanošenja igra važnu ulogu!

Prije nanošenja maske koža treba biti očišćena i tonizirana, po mogućnosti napravite i piling prije nanošenja sheet maske – kako biste omogućili maksimalno upijanje čudesnih sastojaka.
Naša koža se obnavlja svaka 4 tjedna, no ovaj se proces usporava s godinama i stvaraju se zaostale nakupine odumrlih stanica kože koje sprječavaju upijanje proizvoda za njegu. Nježni piling dva puta tjedno očistit će kožu i omogućiti dobro upijanje.

Sheet maske su natopljene serumom koji je dizajniran na način da efikasno penetrira u kožu. Nakon 20-minutnog tretmana – držanja maske na licu, lice se ne ispire, već se utapkava preostali serum. Nakon maske nanesite njegujuću hidratantnu kremu kako biste „zaključali“ aktivne sastojke iz sheet maske.
Ukoliko u pakiranju od maske ima seruma (a najčešće ima), pokupite ga prstima i utapkajte u kožu vrata, ruku, dekoltea.

 

4. Nisu sve sheet maske iste

Pronađite onu koja vam najviše odgovara i uključite ju u svoju rutinu njege – dva puta tjedno.
Ove maske su sjajne i za putovanja avionom, hidratizirat će vašu kožu i omogućiti da na odredište stignete blistavi!

SHEET MASKE