ŠTO JE SHEET MASKA

Sheet maska za lice je tkanina natopljena u moćni koncentrat seruma koji koži daje instant oporavak hranjivim sastojcima i intenzivnom hidratacijom. Plahtica je izrađena iz različitih materijala, vrlo često pamučna ili u formi hydrogela. Maska se nakon nanošenja ne ispire već se preostali serum utapka u kožu lica. Brza i jednostavna za uporabu, izuzetno korisna na putovanjima.

 

Korejska Sheet maska

 

KAKO KORISTITI SHEET MASKU?

Vrlo jednostavno! Nanesite plahticu na čisto lice, ostavite 20 do 30 minuta i zablistajte! Masku možete koristiti koliko god često to želite, ujutro, tijekom dana ili navečer. Kada nemate puno vremena za sebe, sheet maske su idealne jer ih možete nositi i dok pospremate, radite, ili kuhate. Maske plahtice dolaze u jednoj veličini i prilagođavaju se veličini i obliku lica.
Lakše je nanijeti najprije gornji dio na područje čela te nastaviti prema donjem dijelu lica. korejska sheet maska

 

ODAKLE POTJEČU SHEET MASKE?

Sheet maska potječe iz Južne Koreje, zemlje poznate po posvećenosti njezi kože. Danas su sheet maske vrlo rasprostranjene osim u Aziji i u zapadnim zemljama. Eksplozijom popularnosti K- Beauty rutine njege i proizvoda maske su postale nezaobilazni dio njege, osobito popularne kod celebrity osoba koje su preplavile Instagram selfie fotkama sa maskama na licu. U SAD-u u 2015. godini prodaja Sheet maski porasla je za 60%!

korejska sheet maska
KAKO DJELUJE SHEET MASKA?

Plahtica je natopljena moćnim visoko koncentriranim serumom koji je prepun aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline i vitamina. Ovi sastojci su u vodenoj fazi, otopljeni. Plahtica onemogućuje brzo isparavanje otopine i produljuje vrijeme potrebno sastojcima da prodru duboko u kožu. Ovo rezultira visokom učinkovitošću maske čak i kod samo jednog nanošenja.  

 

KOJI SU BENEFITI SHEET MASKI?

Maske donose brzi učinak u smislu poboljšanja kože. Serum je pun raznim vitaminima i mineralima a ne isušuje kožu poput maski u kremi. Plahtica kojom je prekriveno lice pomaže serumu da se dulje vrijeme upija u kožu. Ukratko sheet maske značajno su povoljnije od odlaska na tretman lica, jednostavne i brze za uporabu i donose zdravi sjaj licu.
Cijene sheet maski su između 16 i 29 kuna što ih čini još atraktivnijima za uvođenje u rutinu njege 🙂