“K” iz K-Beauty u ovom slučaju ne stoji za Konzumov brend niti za Kardashian nešto, ovdje se radi o globalnom hitu u svijetu ljepote koji dolazi iz Južne Koreje.

K-Beauty krovni je naziv za pristup ljepoti, njezi, proizvode za njegu, make up i režim njege.  Nazivaju ga svetim gralom ljepote.

O K-Beauty pišu modni magazini za žene – Vogue, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Redbook, Elle; zbog naglog i velikog rasta dionica korejskih kozmetičkih proizvođača pišu i poslovne novine kao Bloomberg, New York Times, Fortune Magazine, CNBC. Postoji nekoliko napisanih knjiga (Korean Beauty Secrets, The Little book of SkinCare…), beauty blogerice koje pišu isključivo o korejskoj kozmetici…

Ukoliko utipkate u Google riječi K-Beauty ili Korean Cosmetics pronaći ćete 27.000.100 rezultata.

U 2015. godini došlo je do prave eksplozije trenda i broj žena koje su prešle na njegu korejskim proizvodima broji se u milijunima.

Kozmetički gigant Sephora u travnju 2016. uveo je K-Beauty asortiman i u EU trgovine.

Zašto je Koreja izazvala takav fenomen svojom kozmetičkom industrijom?

Prvenstveni je razlog u velikoj razlici u estetskom pristupu u odnosu na zapadnjački. Spomenuti Kardashian trend u uvodnoj rečenici, dijametralna je suprotnost korejskom standardu ljepote.

K-Beauty pristup fokusiran je na prirodni izgled, na dubinsko uljepšavanje kože a ne na njezino pokrivanje/skrivanje teškim slojevima šminke. Zdrava, hidratizirana koža bez hiperpigmentacija, takozvani “woke up like this” ili “baby face” izgled, rezultat su koji daju korejski proizvodi za njegu kože lica.

 

K-Beauty

 

Tajna uspjeha korejskih proizvoda krije se u neobičnim sastojcima, visokoj koncentraciji aktivnih sastojaka i inovativnim pakiranjima. Zbog velike zahtjevnosti korejskih kupaca i velike konkurencije među proizvođačima, intenzivno se radi na razvoju novih proizvoda.

Ukoliko želite osobno provjeriti zašto cijeli svijet luduje za korejskim proizvodima za ljepotu preporučamo da krenete odmah, budući upravo na ljetnom godišnjem odmoru najviše trebamo prirodno blistavu kožu (ne želimo se šminkati za na plažu).

Na Lily.hr započinjemo sa osnovnim best sellerima – K-BEAUTY STARTER KIT za blistavu kožu. Ponudu ćemo kontinuirano proširivati proizvodima za koje smo nakon testiranja sigurni u njihovu učinkovitost i željeni WOW efekt!

http://www.lily.hr/o-nama-lily-korejska-kozmetika/top-5-razloga/