Današnje jutro definitivno djeluje kao najava kraja dugog, toplog ljeta!  Podsjetnik na dio godine koji je pred nama 🙁 . Kraći dani, manje druženja na svježem zraku, premještanje rekreativnih aktivnosti u teretanu, skori početak sezone grijanja, suhi zrak…  Temperaturne promjene (toplo – hladno, nagli ulazak izvana u zagrijane prostore i obrnuto), dulji boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorima, vjetar, hladnoća i varljivo slabo jesensko sunce obično izazivaju pojačano isušivanje kože.

Pod utjecajem vjetra  i hladnog zraka koža se pojačano isušuje i ljušti. Pod utjecajem hladnoće stjenke kapilara se stisnu, pa koža poprima crvenu boju. Kao posljedica isušivanja može se javiti i neugodan svrbež, koji kožu dodatno iritira. Nikako ne smijemo zaboraviti na ultraljubičasto zračenje koje je prisutno i u zimskim mjesecima iako je toplinski učinak sunca značajno manji.

Usvajanjem K-Beauty rituala njege u svoju rutinu, kožu lica pripremiti ćete i zaštititi a rezultati će vas ugodno iznenaditi već u prvih nekoliko dana.

Najbolje što možete učiniti za svoju kožu tijekom cijele godine je hidratacija. Uvijek na prvom mjestu i najbitniji korak njege svakog tipa ili problematike kože.

Tijekom zimskih mjeseci zbog izloženosti hladnom zraku i vjetru, oštećuje se hidrolipidni i rožnati sloj kože što dovodi do gubitka vlage i masnoće. Jačanjem hidrolipidnog sloja, koža postaje otpornija na vanjske čimbenike, a samim time i manje reaktivna. Kako se ne bi oštetio hidrolipidni sloj, koži treba osigurati dovoljno vlage nanošenjem hidratantnih maski, esencija, krema i seruma, odnosno specifičnim hidratizirajućim tretmanima koji dubinski opskrbljuju kožu vlagom te direktno potiču i pospješuju stvaranje kolagena i elastina.

Kao prvi korak njege nakon čišćenja lica preporučamo nanošenje esencije. Esencija je lagane teksture, vodenasta formulacija namijenjena intenzivnoj hidrataciji i pripremi kože za bolju apsorpciju aktivnih sastojaka iz narednih koraka njege, seruma i kreme. Zamislite kožu kao spužvu. Kada je spužva suha ona ne upija. Tek kada je dovoljno navlažena može upijati. Jednako tako i koža, tek kada je dobro hidratizirana ona može upiti sastojke iz seruma ili kreme. To je najjednostavniji način za opisati djelovanje esencije koja nije uobičajena u zapadnjačkoj kozmetici. No kada isprobate esenciju na svom licu odmah shvatite o čemu se tu radi.

Toner

WHITE CURE BLANC TONE-UP TONER 150ml

Važno je znati da toner i esencija nisu isti proizvod.  Toner se nanosi nakon čišćenja kako bi izbalansirao pH kože nakon čišćenja lica,  esencija je namijenjena hidrataciji koja je nužna kako bi naredni proizvod, serum mogao prodrijeti u kožu. Osim hidratacije, esencija sadrži i aktivne sastojke korisne za kožu te u slučaju MISSHA TIME REVOLUTION FIRST TREATMENT ESSENCE 150 ml sadrži i niacinamid namijenjen posvjetljivanju hiperpigmentacija i ujednačavanju tena.

Nakon esencije kao sljedeći korak njege nanosi se serum ili ampula. Serum ili ampulu zamislite kao koncentriranu esenciju. Koncentrirani aktivni sastojci ciljano djeluju na problematiku lica, bilo da se radi o hiperpigmentacijama, umornoj sivkastoj koži, starenju.

U našoj ponudi možete pronaći TIME REVOLUTION WHITE CURE BLANC TONE-UP SPOT ERASER 30ml namijenjen ciljanom djelovanju na hiperpigmentacije, MISSHA TIME REVOLUTION NIGHT REPAIR AMPOULE 50 ml  ampula koja ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka od seruma namijenjena svim tipovima kože i anti age serum koji sadrži retinol TIME REVOLUTION NIGHT REPAIR SCIENCE ACTIVATOR SERUM 50ml .

Pročitajte više o ampuli koju obožavaju svi tipovi kože ovdje.

Nakon što ste nanjeli serum ili ampulu nježnim utapkavanjem u kožu, vrijeme je da aktivne sastojke “zaključate” u kožu nanošenjem hidratantne kreme ili u noćnoj njezi, noćne maske 2 do 3 puta tjedno. (noćnu masku koristite umjesto noćne kreme kao ekstra korak u intezivnoj hidrataciji, osobito korisno u sezoni grijanja).

MISSHA SUPER AQUA CELL RENEW SNAIL CREAM 47ml

 

White Cure krema za lice

WHITE CURE BLANC TONE-UP KREMA ZA LICE 50ml

Nabrojali smo tri osnovna koraka do blistave kože uz koje svakako preporučamo da isprobate zabavne i učinkovite KOREJSKE SHEET MASKE.

Iskusne korisnice K -Beauty proizvoda koje su se uvjerile zašto cijeli svijet obožava korejske proizvode za njegu sigurno su već usvojile i ostale korake njege, osobito metodu dvostrukog čišćenja lica koju preporučamo svima, no za početnike, kao prva tri najbitnija koraka i proizvoda to su esencija, serum/ampula i krema.

Zablistajte ove sezone, GO K-BEAUTY!