Koreankama je oduvijek važno da izgledaju mlađe i imaju sjajnu, svježu i njegovanu kožu pa su otkrile još jedan beauty trend za njegu kože lica Zašto je “staklena koža” nova beauty opsesija Koreanki? je sadržaj prenesen sa Elle.hr.

Korejke su poznate po tome da puno vremena posvećuju njezi kože, što se vidi na njihovim licima koja su gotovo savršene teksture. Posebna pažnja koju žene Dalekog istoka posvećuju svojoj koži i funkcionalni proizvodi koje koriste već neko vrijeme osvajaju svijet. Najnoviji trend koji nam stiže iz zemlje poznate po ženama s lijepom kožom je “glass skin” ili “staklena koža”.

Riječ je o idealnoj koži u Koreji – čistoj, bez otvorenih pora, blistavoj i svijetloj poput stakla. Alica Yonn, osnivačica online trgovine Peach &Lilly, objasnila je kako je za postizanje ovakvog sjaja lica potrebna dugoročna predanost.

“Staklena koža je znak mladosti i ne dolazi preko noći, nego zahtjeva dosljednost koja u konačnici daje mladenačku teksturu kože. Osim što se koža hrani iznutra, za ovakav efekt potrebna su dva koraka. Za početak piling kojim se uklanjanju mrtve stanice kože i dobiva se glatka tekstura, a nakon toga hidratantni serum koji joj daje sjaj”, kaže Alicia.