Starenje kože

Od 25. godine života na površini kože počinjemo primjećivati prve znakove njezinog starenja. Prvo su to tanke linije, koje vremenom postaju prave bore, a ono što s godinama također primjećujemo je gubitak čvrstoće i volumena kože uslijed pada proizvodnje kolagena i elastina.

I mladalački sjaj je sve teže zadržati, a siva, suha i osjetljiva koža u 30-ima polako, ali sigurno postaje stvar svakodnevice. U 30-ima estetski problem postaju i hiperpigmentacije, koje su posljedica pojačane proizvodnje melanina u koži, kao i neuravnoteženih hormona, pretjeranog izlaganja suncu i generalno ‘lošeg’ stila života.

Nakon 30. godine koža proizvodi oko 30 posto manje masnoće, postaje suha, s vidljivim borama na licu. Nakon 40. godine života drastično se smanjuje sposobnost kože da se sama regenerira.

Stvara se manje kolagena pa ona postaje sve manje elastična, tanja i suha. Borice ispod očiju i na licu pretvaraju se u bore.

Faktori rasta

Faktori rasta su mali proteini, prirodno prisutni u koži, a organizam ih luči prilikom povrede kože. Oni su izuzetno važni u procesu zacjeljivanja rana i regeneracije raznih struktura kože pa i vezivnog tkiva – kolagena i elastina.

Ako shvatimo bore kao povrede kože, to su povrede koje koža ne zacjeljuje, jer se vremenom, starenjem, smanjuje njena sposobnost regeneracije. Koži je potreban vanjski stimulans za regeneraciju, a kliničkim istraživanjima je dokazano da faktori rasta u pravom odnosu i koncentraciji daju takav poticaj.

Kako su faktori rasta povezani s kozmetikom za pomlađivanje? 

Kao što je poznato, starenjem je proizvodnja kolagena i elastina usporena, opuštaju se i potporna tkiva te smanjuje brzina obnavljanja stanica. Zato koža postaje sve suša i naboranija. Faktori rasta u koži kao što je EGF pokreću obnavljanje stanica te proces proizvodnje kolagena i elastina u koži. S godinama ih je u našem tijelu sve manje, a smanjuje se i broj njihovih receptora.

Pravim koktelom faktora rasta moguće je potaknuti stanice da se ponašaju kako su se ponašale u mladosti – faktori rasta pokreću procese samoobnove. Koži se vraća prirodni sjaj, vlažnost i zategnutost, a bore se ublažavaju.

Bore, najupadljiviji znak starenja, veoma su slične kroničnoj rani koja ne zacjeljuje, jer se moć zacjeljivanja godinama smanjuje.

Ideja primjene faktora rasta u kozmetici je upravo njihova pomoć pri “zacjeljivanju” bora, pigmentacija i ostalih posljedica, tih “rana” starenja.

Postoje kozmetički preparati koji sadrže jedan ili dva faktore rasta, koji pojedinačno ne mogu pokrenuti proces regeneracije struktura kože. Da bi se potakla na regeneraciju, potreban joj je onakav kompleks faktora rasta kakav se prirodno nalazi u koži.

ELLICEL tretman s matičnim stanicama

Da bi faktori rasta bili djelotvorni, nije dovoljno da ih u kremi bude jedan ili dva. Potrebno je da oni budu u onom sastavu kakvi se nalaze u koži.

U kontaktu s prvim živim stanicama na površini kože, STC-HSCM daje snažan poticaj za regeneraciju. Ove stanice zatim luče vlastite faktore rasta i tako započinje lančani proces koji se širi ka dubljim slojevima kože. U dermu se, kao posljedica, deponira novi kolagen, pa se koža, zapravo, sama regenerira. Faktori rasta su poslužili samo kao poticaj.

STC-HSCM – kondicionirani mediji matičnih stanica napredni je, revolucionarni sastojak kozmetičkih proizvoda koji se sastoji od preko 250 faktora rasta koji postaju nedostatni kako naša koža stari. Ovi faktori rasta stimuliraju različite podjele, rast i razvoj stanica koje čuvaju mladost kože.

Ellicel tretman namijenjen je anti-age njezi i regeneraciji kože. Preporučamo korištenje jednog tretmana u 6 koraka, barem jednom mjesečno, kako bi osim instant rezultata imali dugoročne benefite njege kože matičnim stanicama.

NE SADRŽI benzophenone, umjetne boje, mineralna ulja.

Način primjene:

koristite maske redoslijedom navedenih koraka od 1 do 6, tijekom 6 dana, koristeći jednu masku dnevno.