Magic Cushion još je jedan proizvod iz Južne Koreje koji je oduševio svijet i kozmetičku industriju. Ukoliko se pitate što je to, Magic Cushion ili Cushion kompakt je BB krema zapakirana u kutijicu za praktično korištenje. To je kombinacija kreme koju koristite kao makeup, za prikrivanje nesavršenosti tena i njegujuće kreme koja popravlja, štiti i njeguje kožu. Kompaktna kutijica sadrži spužvicu koja je natopljena formulom koja nudi prekrivanje i njegu kože u vidu hidratacije, zaštitnog faktora i antiage sastojaka. Missha Signature Essence Cushion primjerice sadrži brezinu vodicu koja posvjetljuje hiperpigmentacije te hijaluronsku kiselinu koja djeluje kao magnet za vlagu. Slijedeći K-Beauty trend, pod utjecajem članice kreativnog tima Lise Eldridge koja je veliki pobornik korejske kozmetike, Lancome je kao prvi zapadnjački brend  napravio svoj The Miracle Cushion , trend su popratili i Loreal i Clinique.  Čarobni jastučić daje osjećaj ugode, kao da ste nanjeli samo hidratantnu kremu.

korejski Magic Cushion

 

Koja je razlika između Cushion Compact-a i BB kreme?  

Sve gore nabrojano odnosi se i na BB kreme u klasičnim pakiranjima. Osnovni benefit kompakta jest njegova praktičnost. Budući ga se može nanositi u više slojeva na kožu bez da dobijete efekt maske na licu, ova čarobna kutijica je praktična za nošenje u torbici i popravljanje šminke tijekom dana. Budući sadrže visoki zaštitni faktor, tijekom dana obnavljate i zaštitu od štetnih zraka koje mogu dovesti do pojave neželjenih mrlja, hiperpigmentacija.

korejski magic cushion

 

Kako djeluje Cushion Compact?

BB krema u kompaktu ima laganiju teksturu od BB kreme, više nalik emulziji, što omogućuje da na spužvicu izlazi manja količina sadržaja te je gotovo nemoguće nanijeti ga previše. Priloženim jastučićem krema se utapkava do željene pokrivenosti. Formula daje blistavost, glowing skin učinak.

korejski magic cushion

 

Jastučić za aplikaciju

Plava boja jastučića označuje da je izrađen u rubycell tehnologiji, što znači da je materijal antimikroban i antibakterijski. No unatoč tome, aplikator je preporučljivo povremeno oprati mlakom vodom.

korejski magic cushion

 

Može li se nanositi kistom ili prstima?

Ne. Spužvica i aplikator napravljeni su na način da upravo potrebna količina proizvoda izlazi kako bi dobili tkzv, airbrush izgled. Upravo tehnika utapkavanja umjesto razmazivanja na lice omogućuje da se ne stvaraju nabori i neprirodan izgled te omogućuje ugodno nošenje.

 

Hoće li Cushion kompakt zamijeniti moj uobičajeni puder?

Ovaj čarobni jastučić pobrinuti će se za prirodan izgled, prikriti nesavršenosti i dati blistavost koži. Ukoliko imate izrazite podočnjake ili potrebu za snažnijim prekrivanjem pojedinih problematika trebati će vam i korektor.