Peptidi u kozmetici danas pomiču granice anti-age kozmetike.

Neophodni su za mladenački i njegovan izgled u izgradnji, revitalizaciji i elastičnosti kože. Peptidi djeluju na odgađanje prvih znakova starenja kao i na već oštećenu kožu s vidljivim znakovima starenja gdje revitaliziraju i regeneriraju tkivo. Trenutno u industriji ljepote peptidi predstavljaju hit sastojak. Smatraju se premium sastojkom čija cijena po 1kg doseže iznad $100.000. 

Korejski kozmetički div Cellicon Lab stvorio je kozmetički brend Jeu’Demeure čiji proizvodi sadrže izuzetno visoke koncentracije peptida. Zbog ovih vrijednih sastojaka ovo su proizvodi koji se koriste u poliklinikama za ljepotu te se koriste nakon kozmetičkih zahvata poput dermoabrazija, kemijskih pilinga, lasera i sl. zahvaljujući svojstvima i visokoj koncentraciji peptida koji djeluju regenerirajuće na kožu.

Peptidi su inovativni sastojak premium kozmetičkih proizvoda. Reforming  linija Jeu’Demeure namijenjena je borbi s borama, koži koja gubi elasticitet i čvrstoću, izuzetno osjetljivoj i problematičnoj koži te koži sa posljedicama/oštećenjima nakon raznih tretmana.

Ključni sastojci ove moćne kreme su:

Shea butter, Niacinamide, Collagen (550mg), Aloe Vera leaf extract, Lemon grass leaf extract, Adenosin, Copper Tripeptide-1, Triple M Complex.

Jeu’Demeure Collagen Germinating Peptide Reforming Cream   50ml

 

Nedostatak kolagena između ostalog uzrokuje tjelesne promjene kao što su bore, celulit, suhoća kože, kosa i koža bez sjaja, te narušen oblik tijela.

Posljedica smanjene sinteze kolagena u koži  je zadebljavanje tankih kolagenih fibrila zbog poprečnog vezanja i umrežavanja. Vlakna zbog toga gube paralelnost, očvršćavaju i raspoređuju se nepravilno.

Količina topljivog kolagena smanjuje se na 1% za razliku od dječje kože koja ga sadržava 10%.

Kada nanesete kolagen na kožu, njegova koncentracija u koži neće porasti. No kada krema za lice sadrži sastojke koji potiču sintezu kolagena postići će se dubinska hidratacija i pozitivni učinci na elasticitet kože zahvaljujući potaknutoj sintezi kolagena.

Ključni sastojak ove kreme je novo patentirani WrinkleFreeJ316TM , bakar tripeptid.

CIL-J316 je novi kozmetički peptid koji se koristi protiv bora, promovirajući sintezu kolagena.

CIL-J316 učinkovitiji je u promicanju sinteze kolagena od postojećih biomaterijala i ima izvrstan učinak protiv bora.

CIL-J316 stimulira izravno i pojačano aktivaciju koagulacijskog fibroblasta.

CIL-J316 je novi heksapeptid koji stimulira kolagen do 148% i pojačava proizvodnju kolagena s koncentracijom od 50 ppm. Peptide Reforming Cream sadrži 450ppm peptida.