Koža je naš najveći organ, organ na kojem se starenje najprije uočava, ali i organ čije se stanice regeneriraju. Iako se kožne stanice neprestano regeneriraju, kombinacija genetike, okolišnih faktora stresa, životni stil i kvaliteta prehrane utječe na brzinu starenja kože. Kolagen i elastin stvaraju se u srednjem sloju kože, a daju koži čvrstoću i sposobnost rastezanja. Kako se s vremenom njihov postotak smanjuje, znaci starenja postaju očigledni. Proces starenja kože započinje sredinom dvadesetih godina, kad se proizvodnja kolagena usporava, a elastin gubi sposobnost vraćanja u prvotni oblik. Iako brzina starenja kože varira od osobe do osobe, svi zamjećuju iste znakove: prve bore, tanku kožu i proziran ten, gubitak potkožne masnoće koji uzrokuje ispijen izgled, obješenu ili pak suhu i nadraženu kožu.

Beta glukan se smatra  najsnažnijim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sustava koji može povećati djelotvornost imuniteta do nekoliko puta. Obično se dobiva iz stanične stijenke kvasca (Saccharomyces cerevisiae). U prirodi ga također možemo pronaći u žitaricama (zob, ječam), gljivama (reishi, čaga, shiitake i maitake) i nekim vrsta algi.

Dugo vremena se vjerovalo da velika molekularna struktura Beta glukana sprječava učinkovito prodiranje u kožu. Sve se to promijenilo prije nekoliko godina sa studijom objavljenom u časopisu International Journal of Cosmetic Science. Rezultati su pokazali da Beta-glukan “unatoč velikoj molekularnoj veličini može duboko prodrijeti u kožu u epidermu i dermis”. Ista ekipa testirala je 27 osoba kako bi procijenila učinke beta-glukana na fine linije lica i bore. Nakon 8 tjedana bilo je “značajno smanjenje dubine i visine bora, i ukupne hrapavosti”. Beta glukan stimulira kolagen, inducirajući oslobađanje imunoloških / upalnih medijatora.

Cellicon Lab, korejska medicinska kompanija koja stoji iza imena Jeu’Demeure , koristi Beta 1,3 -1,6 glukan  sa 93,3% čistoće što je najčišći i najučinkovitiji Beta glukan u svijetu.  U ovoj formi prodire u najdublje slojeve epidermisa. On povećava aktivnost makrofaga, koji uništavaju patogene organizme i mrtve stanice, štiti i obnavlja stanice kože. Podržava faktor rasta koji potiče sintezu kolagena.

beta glukan

  • Desno je 93,3% čisti Beta glukan dok je lijevo sa 40% čistoće.

Proizvodi za njegu koji sadrže Beta glukan prikladi su i za osjetljivu i problematičnu kožu zbog njegovog svojstva da djeluje umirujuće i hidratizirajuće. Izvrstan je u kombinaciji sa proizvodima koji sadrže Retinol jer poništava štetne učinke retinola, isušivanje, peckanje i svrbež.

beta glukan

JEU’DEMEURE Peptide Ampoule 30ml serum za kožu koja gubi elasticitet. Pored visoke koncentracije peptida sadrži Beta glukan 1,3-1,6.

beta glukan

JEU’DEMEURE Glutathione Ampoule 30ml serum koji sadrži niacinamid za ujednačavanje tena i posvjetljivanje hiperpigmentacija, sadrži i  Beta glukan 1,3-1,6.

 

JEU’DEMEURE BALANCING MASK 25g maske plahtice sa visokim udjelom Beta glukana. Za instant učinak, hidrataciju i momentalno poboljšanje izgleda kože. Ukoliko osjećate zatezanje kože preporučamo da uvedete u rutinu njege korištenje maski 2 puta tjedno.

JEU’DEMEURE AQUA MASK 25g