Holistička korejska filozofija ljepote fokusirana je na poboljšanje kože iznutra prema van. Njihovo uvjerenje je da se zaista blistav ten ne događa preko noći, jednostavnim tretiranjem vanjskih slojeva kože. Umjesto toga, korejska njega koncentrirana je na održavanje zdrave, dobro hidratizirane i nahranjene kože za rezultate koji traju cijeli život. Ključ je u postizanju zdravog sjaja iznutra i, iako za to treba malo vremena, rezultati su dugoročno vrijedni toga.

 

 

  1. Čišćenje kože – metoda dvostrukog čišćenja

Za temeljito pranje lica potrebne su dvije različite formule, ulje i voda, kako bi se uklonile sve nečistoće a ne samo šminka.

Uklanjanje makeup-a predstavlja prvi korak u procesu dvostrukog čišćenja lica. U prvom koraku uklanjamo šminku i SPF dok u drugom koraku uklanjamo preostale nečistoće s kože lica.

  • SREDSTVO ZA UKLANJANJE ŠMINKE NA BAZI ULJA

Nježno izvlači prljavštinu na bazi ulja, kao što su sebum, šminka, SPF i čađa (aka zagađivači )! Sredstva za čišćenje na bazi vode nisu sposobna za uklanjanje nečistoća na bazi ulja jer ulje je lakše od vode i ne otapa se u vodi već pliva na površini.

Koristite blazinicu I kap uljnog skidača za uklanjanje šminke I maskare s očiju. Nakon toga par kapi ulja nanesite na lice I nježnim pokretima promasirajte te isperite mlakom vodom.

SREDSTVO ZA UKLANJANJE ŠMINKE NA BAZI VODE

Nježno izvlači prljavštinu na bazi vode , kao što su znoj i prljavština.

Nakon što je uljno sredstvo za čišćenje temeljito isprano vodom, dodajte pjenu za čišćenje na lice, nanesite blagim kružnim pokretima prema gore. Isperite mlakom vodom.

 

 

  1. Tonik

 

Korejski tonici značajno se razlikuju od tonika na koje smo navikli. Zapadnjački tonici dizajnirani su da odrade ulogu dodatnog čišćenja, kada prođete blazinicom natopljenom tonerom po licu, najčešće ugledate tragove nečistoće na blazinici.  Korejski toneri imaju ulogu pojačivača odnosno dizajnirani su da nadoknade vlagu koži koja je moguće uklonjena tijekom čišćenja lica kao i da pripreme kožu na upijanje sastojaka koje nanosite na lice u narednim koracima njege.

Nekoliko kapi tonika utapkajte po cijelom licu prstima.

 

  1. Esencija

Esencija je hidratizirajuća tekućina koja sadrži aktivne sastojke korisne za vašu kožu, uobičajeno ima ciljano djelovanje na specifičnu potrebu ili problematiku kože kao što su hiperpigmentacija, starenje, akne ili sivkasta beživotna koža. Esencija će pripremiti kožu da izvuče maksimalni benefit iz seruma koji slijedi. Razmišljajte o koži kao o spužvi, kada je spužva suha ona ne može upiti tekućinu, kada spužvu smočimo, ona upija svaku kap.

Nekoliko kapi esencije dlanovima utapkajte po cijelom licu.

 

  1. Serum ili ampula

Formulirani sa visokom koncentracijom aktivnih sastojaka usmjerenih na specifičnu problematiku kože – hiperpigmentacije, anti-age, dehidracija itd.

Nekoliko kapi seruma utapkajte prstima na cijelo lice.

 

  1. Hidratacija

Hidratantna krema formulirana za potrebe vašeg tipa kože dodatno će hidratizirati kao i zaključati prethodno nanesene proizvode kako bi se oni apsorbirali u kožu umjesto da ishlape.

 

DODATNI KORACI NJEGE

 

  1. PILING – koristite nježni, ne iritirajući piling za lice 2 do 3 puta tjedno kako bi potaknuli obnovu stanica, uklonili odumrle stanice kože, odčepili pore i omogućili aktivnim sastojcima iz njege da se apsorbiraju u kožu. Za svakodnevnu uporabu preporučamo tekući piling, koncentrat voćnih i mliječnih kiselina. Za uporabu 2 do 3 puta tjedno preporučamo enzimske pilinge koji bez agresije „odrolaju“ odumrle slojeve kože i nečistoće.

  1. SHEET MASKE – koristite maske plahtice barem 2 puta tjedno. Plahtice su natopljene u visoko koncentrirani serum i omogućuju koži tretman dodatne hidratacije i instant oporavak.

  1. SLEEP MASKE – regeneracija kože odvija se tijekom noći za vrijeme sna, noćne maske koje se ne ispiru pomažu tom procesu. Pune su aktivnih sastojaka, nanose se poput kreme a kao posljednji korak njege. Koristite ih 2 do 3 puta tjedno kako bi pružili koži tretman ljepote i dodatne hidratacije.