Bazni elementi kemijskih pilinga su BHA (Beta Hydroxy Acid) i AHA (Alpha Hydroxy Acid) te novitet iz K-Beauty scene PHA (polyhydroxy Acid), Sve tri navedene kiseline djeluju svaka zasebno ili istovremeno sa s ciljem dopiranja do ujednačene, blistave  i glatke kože.

BHA – spas za masne tipove kože

BHA kiseline zadužene su za „odčepljivanje“ pora. Penetriraju kroz sebum koji je zatvorio pore i rade eksfolijaciju nakupljenih mrtvih stanica unutar pora. Pored funkcije čišćenja pora BHA također imaju anti-bakterijsko i anti-upalno svojstvo, omogućuju proizvodima za njegu da bolje prodru u kožu. Salicilna kiselina je najčešći sastojak BHA, no većina korejskih proizvoda sadrži betaine salicylate budući se salicilna kiselina u Koreji  može kupiti isključivo uz liječnički recept. Betaine Salicylate je blaža i nježnija verzija BHA kiseline prikladna za osjetljivu kožu koja ne izaziva peckanje i isušivanje.

AHA

Dok BHA djeluju na način da prodiru duboko u poru i čiste ju od odumrlih stanica kože, AHA djeluje na način da opušta gornji sloj odumrlih stanica kože, otkrivajući novu, svježu kožu. AHA su idealne za osjetljivu, suhu i suncem oštećenu kožu no često ih radije koriste i osobe sa masnijom kožom jer su manje agresivne.

Kod korištenja proizvoda koji sadrže AHA kiseline obavezno je korištenje zaštitnog faktora.

Splash maska

Najčešći tipovi AHA kiselina su glikolna i laktatna kiselina. Glikolna kiselina često može biti pre agresivna i stanjiti kožu.

Laktatna kiselina je derivat mliječnih kiselina, dobiva se iz mlijeka i zaslužna je za kiselost u jogurtima i kiselom mlijeku. Za razliku od drugih kiselina iz AHA skupine, mliječna kiselina djeluje na površini kože te je stoga nježnija i ne uzrokuje isušivanje kože u dubljim slojevima. Uz glikolnu kiselinu, mliječna kiselina smatra se izrazito kvalitetnom i pogodnom za široku uporabu u kozmetici.

Dobrobiti mliječne kiseline za njegu kože

  • Omekšava kožu.
  • Ujednačava ten i pomaže posvijetliti pigmentacijske mrlje.
  • Pogodna je za uporabu na suhoj i osjetljivoj koži.
  • Izrazito dobro djeluje na kožu tijela.
  • Sprječava pojavu prvih bora i sitnih nepravilnosti.
  • Uklanja površinski sloj odumrlih stanica.
  • Odčepljuje pore.
  • Potiče proizvodnju kolagena.

 

Jedan od najkreativnijih K-Beauty proizvoda na tržištu,  Splash Maska, sadrži koncentriranu mješavinu AHA mliječne kiseline i biljnih ekstrakata. Za brzi 15 sekundni piling, izlijte puni čep tekućine u  dlanove tijekom tuširanja i utapkajte na kožu. Isperite nakon 15 do 30 sekundi, a zatim nastavite s ostatkom vaše rutine njege!